Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


TEXT 5 Апеляційні та окружні суди




До другого за значимістю рівня у федеральному судочинстві належать апеляційні суди, створені 1891 року для полегшення процесу розподілу справ між судами й зняття того тягаря, що ліг на плечі Верховного Суду. Конгрес створив 12 регіональних округів з апеляційним судом у кожному з них та один федеральний округ з Апеляційним судом США в ньому. Число суддів, які засідають у кожному з цих судів, суттєво різниться (від 6 до 28), але у більшості округів склад суддів коливається від 10 до 15.

Апеляційні суди переглядають рішення окружних судів ( судів першої інстанції фе-деральної юрисдикції) в межах своєї територіальної компетенції. Вони також уповно-важені переглядати приписи незалежних установ виконавчої влади у тих випадках, коли внутрішні механізми перегляду в цих установах уже вичерпані, а питання про відповідність цих приписів закону все ще лишається дискусійним. Крім того, Апеляц-ійний суд федерального округу має загальнодержавну юрисдикцію заслуховувати апе-ляції в спеціалізованих справах; таких як ті, що стосуються патентного права, а також справи, що розглядаються судами особливої юрисдикції, Зовнішньоторговельним су-дом і Судом федеральних позовів.

Рангом нижчими за апеляційні суди є окружні суди першої інстанції. 50 штатів і території, що належать Сполученим Штатам, поділені на 94 округів у такий спосіб, щоб позивачі могли легко дістатися до суду. Кожний окружний суд першої інстанції має щонайменше двох суддів, проте більшість судів – кількох суддів, а в найбільш густонаселених округах кількість суддів перевищує два десятки.


VOCABULARY – 6

 

завантаження судів справами case load виносити звинувачення indict
межі boundaries “мале” журі “petit” jury
бути окремим округом constitute a district суд у справах банкрутства bankruptcy court
федеральні правопо-рушення federal offenses справи про банкрутство bankruptcy process
зловживання в роботі поштової служби misuse of the mails ліквідація під наглядом суду court-supervised liquidation
розкрадання феде-ральної власності theft of federal property активи assets
порушення законодавства violations реорганізувати reorganize
“велике” журі “grand” jury фінансові справи financial affairs

TEXT 6

Залежно від навантаження, суддя одного окружного суду може тимчасово засі-дати в суді іншого округу. Конгрес встановлює межі округів відповідно до чисельності населення, площі й обсягу роботи. Деякі невеликі штати є окремими округами, тоді як великі штати, такі як Нью-Йорк, Каліфорнія та Техас, мають по чотири округи кожен.

За винятком округу Колумбія, судді повинні бути мешканцями того округу, в яко-му вони постійно працюють. Окружні суди першої інстанції проводять свої сесії періо-дично й у різних містах округу.

Більшість справ та спорів, що заслуховуються цими судами, стосуються таких федеральних правопорушень, як підробляння грошей, зловживання в роботі поштової служби, розкрадання федеральної власності, а також порушення законодавства про якість харчових продуктів та банківництво. Це єдині федеральні суди, в яких “велике” журі виносить звинувачення у вчиненні злочину, а “ мале” журі приймає рішення у справі.

До кожного судового округу входить також суд США у справах банкрутства, тому що Конгрес прийняв рішення, що справи про банкрутство мають розглядатися у федеральних судах, а не в судах штатів. Завдяки порушенню справи про банкрутство, особи чи підприємства, не здатні більше платити своїм кредиторам, можуть або звер-нутися з проханням про ліквідацію власних активів під наглядом суду, або реорганізу-вати свої фінансові справи і запропонувати план сплати боргів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты