Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТЕМА 9 ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР. П\Т 1 Введення і редагування тексту.




П\Т 1 Введення і редагування тексту.

УРОК 3Вставка символів.

Іноді треба вставити в текст символи, відсутні на клавіатурі (наприклад символ товарного чи знаку буква грецького чи алфавіту міні-картинка – (наприклад 8) ). Для цього в Windows крім звичайних шрифтів, є шрифти, що складаються цілком з нестандартних символів, наприклад Monotype Sorts. Для вставки використовують команду Символ меню Вставка. Для часто використовуваних спецсимволов можна призначити комбінацію клавіш кнопкою Клавіша…чи призначити для них функцію Автозамена…(наприклад при введенні (с) буде заміняться на ã). Після вставки символу вікно Символ можна не закривати, а просто переключиться на текст, клацнувши курсором на тексті документа. Уставлені символи зберігають свій стиль шрифту, але можливо змінювати їхній розмір і оформлення.

 

Функція автотекста.

Автотекст - фрагменти чи тексту малюнки, які треба часто використовувати. Для створення елемента автотекста виділяють потрібний фрагмент чи тексту малюнок і виконують команду Вставка/Автотекст /чи Створити натискають комбінацію клавішCtrl+F3. У поле Ім'явводиться ім'я нового елемента (до 32 символів, включаючи пробіли), потім необхідно натиснути кнопку Додати.

Щоб вставити в документ елемент автотекста є кілька варіантів:

· помістити курсор у крапку вставки і виконати команду Вставка/Автотекст/ Автотекст

· вибрати зі списку, що з'являється по команді Вставка /Автотекст.

· курсор уведення помістити між двома пробілами, набрати ім'я, під яким необхідний елемент був внесений у список, після цього натиснути F3 чи Ctrl+Alt+V

Усі функції роботи з автотекстом доступні при щиглику на кнопці .

 

Збереження і вставка груп фрагментів.

Якщо потрібно вставити в документ кілька розрізнених фрагментів, необов'язково переносити по черзі кожний з них. Для виконання такої задачі в Wordє засіб, що називається Скарбничка. З його допомогою розрізнені фрагменти віддаляються з одного чи декількох документів і усі разом вставляються в потрібний документ.

Перенос фрагментів у Скарбничкувиконується так: по черзі кожен потрібний фрагмент виділяється, потім натискається Ctrl+F3. Фрагменти будуть міститися в Скарбничці в тім порядку, у якому були вставлені, і розділені символами кінця абзацу. Для вставки зібраної в такий спосіб групи фрагментів необхідно виконати наступне: якщо потрібно виконати вставку з видаленням змісту Скарбнички, курсор уведення міститься в потрібне місце документа і натискається комбінація клавіш Ctrl+Shift+F3. Вставка зі збереженням змісту Скарбничкивиконується інакше. Курсор уведення міститься в потрібне місце документа так, щоб він знаходився між двома пробілами. Потім набирається слово Скарбничкаі натискається F3 чи Ctrl+Alt+V чи виконується команда меню Виправлення/Автотекст і в поле Ім'я вибирається Скарбничка.

 

Перевірка орфографії і граматика.

Перевірка здійснюється за допомогою команди Правопис меню Сервіс. При цьому здійснюється перевірка тільки виділеного чи фрагмента всього тексту документа. Для перевірки треба вибрати мова тексту Сервіс/ Мова /Вибрати мова (виконується тільки одноязична перевірка). Для автоматичної перевірки правопису потрібно установити прапорець автоматично перевіряти орфографії у вікні Сервіс/Параметри / вкладка Правопис. Після цього неправильно набрані чи слова вираження виділяються хвилястою лінією.

 

Пошук і заміна тексту.

Працюючи з документом, можна виконувати пошук тексту по умовах, що задаються. Для виклику функції пошуку використовується піктограма палітри інструментів, команда меню Виправлення/чиЗнайти комбінація клавіш Ctrl+F. Відкриється діалогове вікно Знайти і замінити. У поле Знайти вводиться текст, якому потрібно знайти. Для розширеного пошуку треба натиснути кнопку Більше. Указавши всі необхідні умови потрібно натиснути кнопку Знайти далі для переходу до наступного знайденому фрагменту, що задовольняє заданим умовам.

Натискання кнопки Замінити” активізує вкладку Замінити діалогового вікно Знайти і замінити”, використовуване для заміни одного фрагмента в документі на іншій. Це ж вікно можна викликати за допомогою команди меню Виправлення/ чиЗамінити натиснути Ctrl+H. Зміст полів у цьому вікні такої ж, як і у вікні Знайти. Існує можливість пошуку і заміни тексту, форматування і спеціальних символів: символів абзацу, полів, малюнків і т.п. Для опису складних умов пошуку можна використовувати подстановочные знаки (наприклад, увести “до?т”, щоб знайти “кіт” і “кит”).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 56; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты