Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТЕМА 9 ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР. П\Т 3 Введення і редагування тексту.




П\Т 3 Введення і редагування тексту.

УРОК 6Рамки, тіні і заповнення.

Для керування видом облямівки і тіні абзацу варто виконати команду меню Формат/Границі і заливання і чи заповнення клацнути на піктограмі . На сторінці "Границя" можна вибрати:

· Немає — обрамлення отсутствует;

· Рамка — абзац полягає в прямокутник;

· Тінь— абзац полягає в прямокутник з тінню.

· Об'ємна -об'ємне обрамлення.

· Інша -тип лінії обрамлення вибирається окремо для кожної сторони.

Колір встановлюється в поле зі списком Колір, а товщина і стиль лінії — у поле Стиль. Зовнішній вигляд відображається в рамці Обрамлення, тут же можна вибрати параметри для кожної зі сторін. Для додавання лінії потрібно установити нові значення опцій і клацнути на відповідній стороні, а для видалення — виконати щиглик ще раз. Форматируемая лінія відзначається двома трикутниками по краях. Відстань від тексту в абзаці до ліній облямівки визначається значенням у полях меню Параметри…Поля. До чого застосовується обрамлення - до всього чи абзацу тільки до виділеного тексту -вибирається в списку Застосувати к.

Вкладка Сторінка дозволяє вибрати те ж на для всього чи документа його роздягнула. Додатково до цього можна вибрати художнє обрамлення сторінки зі списку Малюнок

На сторінці Заповнення вибирається колір переднього плану і тла у відповідних полях. Результат усіх дій відображається в поле Зразок.

Рамку і колір заповнення абзацу можна також редагувати за допомогою меню Таблиці і границі. Воно викликається командою Таблиця \Намалювати чи таблицю щигликом на кнопці

 

Використання лінійки форматування.

Лінійка форматування є зручним інструментом, що дозволяє швидко і наочно керувати параметрами форматування й одержувати інформацію про їх (мал.2.1)

 

 

 

1 2 3 4 5 6 7

 

1 - піктограма типу крапки табуляції 5 - крапки табуляції

2 - індикатор лівого полючи сторінки 6 - індикатор правого відступу абзацу

3 - індикатор лівого відступу абзацу 7 - індикатор правого полючи границі

4 - індикатор відступу першого рядка абзацу

Рис 2.1. Елементи лінійки форматування

Для зміни тих чи інших параметрів потрібно буксирувати відповідний індикатор. За допомогою лінійки форматування можна також одержати інформацію про поточні значеннях параметрів форматування, для цього необхідно:

· натиснути і продовжувати утримувати клавішу Alt;

· установити курсор миші на індикаторі того параметра, якому необхідно довідатися;

· натиснути і продовжувати утримувати ліву кнопку миші; на лінійці з'явиться інформація про відстані між елементами лінійки;

· відпустити кнопку миші і клавішуAlt.

Ті ж операції можна проробити установивши курсор миші на елемент лінійки і натиснувши ліву і праву клавіші одночасно. Якщо при цьому рухати елемент, то автоматично заміряться нові розміри.

Для керування крапками табуляції в лівого краю мається піктограма. Щиглик на ній змінює поточний тип крапки табуляції:

— табуляція з вирівнюванням по лівому краї;

— табуляція з центруванням;

— табуляція з вирівнюванням по правому краї;

— табуляція з вирівнюванням по десятковій крапці.

Для установки нової крапки табуляції потрібно установити відповідний тип і клацнути на лінійці в потрібному місці. Для видалення крапки табуляції варто відбуксирувати її за межі лінійки форматування.

Недоліком використання лінійки форматування є те, що вона не дозволяє задати положення з такою точністю, з який дозволяють це зробити полючи діалогових вікон.

 

Зміна регістра символів.

Word дозволяє автоматично виправляти маленьку букву на заголовну на початку чи пропозиції дві підряд набрані заголовні в будь-якім слові, що складається з більш ніж 2 букв. Але іноді необхідно використовувати примусова зміна регістра. Це виконується через діалогове вікно Регістр…меню Файл.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты