Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перетворення тексту в таблицю.




Для створення таблиці таким способом потрібно вибрати преутворений текст і виконати команду меню Таблиця/Перетворити в таблицю. Відкриється діалогове вікно “Перетворити в таблицю”. Негайне перетворення тексту відбудеться якщо виконати щиглика на піктограмі палітри інструментів .

У вікні вказується число стовпчиків, ширина стовпчиків. Таблиця збереже оформлення преутвореного тексту (Рамка, тло, шрифти, колір символів). Можна звернутися до функції автоматичного форматування таблиць, натиснувши кнопку “Автоформат”. Обраний формат буде зазначений праворуч від тексту “Формат таблиці”. За замовчуванням ніякий формат не використовується.

Опція “Роздільник” визначає по якому символі варто розділяти текст. Можливі наступні варіанти:

· Абзац - текст розділяється по абзацах;

· Табулятор - текст розділяється по символах табуляції;

· Двокрапка - текст розділяється по двокрапках;

· Іншої - як роздільник використовується символ введений у поле праворуч. Якщо цей елемент неможливо ввести звичайним способом (наприклад для спеціальних символів), його можна вставити через буфер обміну, попередньо його туди скопіювавши. Для цього потрібно клацнути правою кнопкою миші на поле чи введення натиснути Ctrl+V.

Число стовпчиків Word вибирає сам ґрунтуючись на обраному типі роздільника, тому цей параметр бажано не змінювати.

Число рядків змінювати не можна, він залежить від обраного числа стовпчиків і числа рядків в обраному фрагменті тексту. Установивши необхідні параметри, необхідно натиснути кнопку “ОК”, після чого обраний текст буде замінений таблицею, отриманої в результаті перетворення.

Вставка двох таблиць по ширині полючи верстки.

 
Іноді потрібно вставити в документ поруч дві вузьких таблиці. Завдяки засобам Word це можливо (рис 2.5). Спочатку малюється перша таблиця. Потім у вільне поле праворуч від таблиці вставляється напис командою Вставка/Напис. Рамка напису розтягується до потрібного розміру, у неї встановлюється курсор і звичайний спосіб чи малюється вставляється таблиця. Для настроювання границь і способу заливання напису потрібно виділити напис, клацнути правою кнопкою миші на границі кадру і з появившегося контекстного меню вибрати пункт Формат напису…Ця таблиця не буде відображатися на екрані в режимі перегляду Звичайний.

     
   
   
   
   
   
       
       
       
     
     
     

Рис 2.5. Вставка двох таблиць.


ТЕМА 9 ТЕКСТОВИЙ РЕДАКТОР

П\Т 2 Створення і форматування таблиць


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты