Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вплив Другої світової війни на економіку УРСР та характеристика післявоєнного господарства




Наслідки Другої світової війни для економіки УРСР Основні риси економіки УРСР післявоєнного періоду
1. Вбито 4,5 млн. чоловік і більш як 2 млн. чол. відіслано на каторжні роботи до Германії. 1. Непропорційний розвиток народного господарства, зумовлений подальшим форсуванням продукції групи «А» (важкої промисловості і ВПК).
2. Перетворені на руїни понад 16 тис. промислових підприємств, 1,3 тис. МТС та 422 тис. колгоспних і радгоспних господарських споруд, 200 тис. промислово-виробничих споруд. Вивезено в Германію 3,3 млн. коней, 7,6 млн. голів великої рогатої худоби, 7,3 млн. овець і кіз, 6 млн. голів свійських птахів.   2. Некваліфікований підхід до господарювання (розміщення забруднюючих підприємств в курортних чи густозаселених зонах; розбудова промислових підприємств з неповним виробництвом готової продукції; план перебудови природи та Великі будівництва комунізму).
3. Були зруйновані і спалені міста і села, а саме 714 міст і селищ міського типу, більш як 28 тис. сіл, 40% жилих будинків. 3. Впровадження колективізації та поспішної індустріалізації в приєднаних західноукраїнських землях.

Тема 13. Формування основ ринкового господарства в Україні

(90-ті роки ХХ cт.)

 

Рис. 13.1. Проблеми реструктуризації господарського комплексу в Україні в 90-х роках ХХ ст.

Рис. 13.2. Головні чинники економічного спаду протягом 90-х рр. ХХ ст.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты