Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення дотичних напружень




Для отримання значень дотичних напружень, що виникають на боковій грані зразка виріжемо з площини xOy елементарну ділянку розмірами dx•dy та розглянемо її рівновагу (див. рис.4).

Рис.4 Визначення напружень на гранях балки.

Вважаючи зусилля σx , σx +x , dτxy , τxy +xy , рівномірно розподіленими по відповідних гранях елементарної вирізаної ділянки, запишемо суму проекцій на вісь Х цих зусиль. Отримаємо:

1.12

або у спрощеному вигляді:

1.13

Звідки знаходимо xy :

1.14

Маючи приріст дотичних напружень у кожному елементарному прямокутнику, та враховуючи, що дотичне напруження на верхній грані балки рівне 0, можемо знайти його в будь якій іншій точці, де відомі прирости dσx за ф-ою:

де - кількість елементарних частинок по висоті перерізу;

значення приросту дотичних напружень у верхньому елементарному прямокутнику.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты