Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Результати дослідження спеціальних та творчих здібностей




Учня ______ класу ЗОШ № _____

№ з/п Прізвище, ініціали, вік оптанта Здібності до діяльності у сферах: Рівень творчих здібностей
літера- турній біоло- гічній матема- тичній техніч- ній худож- ній музич- ній артис- тичній
Іванюк О.В 18 р.                
                   

 

ВИСНОВОК

За результатами дослідження спеціальних та загальних творчих здібностей експериментатор повинен сформулювати рекомендації щодо можливих найбажаніших варіантів організації трудового навчання кожного оптанта. При цьому варто пам'ятати, що в трудовій діяльності важливо враховувати співпадання рівня прояву певних здібностей з вимогами конкретної діяльності. Hевідповідність між цими рівнями при їх перевищенні чи недостатності з боку учня веде до незадоволеності вибором виду праці чи об’єкту праці на уроках трудового навчання і, як наслідок, до невиконання цієї діяльності.

При записі загального висновку з рекомендації щодо організації трудового навчання необхідно врахувати зведені результати прояву спеціальних (таблиця 1.1.5.1) та творчих здібностей (таблиця 1.1.5.2).

Таблиця 1.1.5.3.

Характеристика людей з різним рівнем творчого потенціалу.

Характерні ознаки людей з “дуже низьким” і “низьким” творчим потенціалом. Характерні ознаки людей з “дуже високим” і “високим” творчим потенціалом.
Обачний, методичний, дисципліно-ваний, слухняний. Мислить стандартно, підходить до вирішення завдань під несподіваним кутом зору.
Частіше вирішує готові проблеми, ніж шукає їх. Сам шукає проблеми і шляхи їх розв'язання.
Вирішує проблеми уже апробо-ваними і відомими методами. Маніпулює різними методами, шукає нові.
Логічний, надійний. Нелогічний, неподатливий, часто сповнений протиріч.
Досягає мети будь-якою ціною, будь-якими методами, засобами. У досягненні мети обходиться допустимими засобами.
Здатний до високого степеню точності при виконанні дрібних операцій, шаблонної роботи. Здатний виконувати шаблонну роботу на протязі короткого часу. Швидко передоручає її.
Користується довірою колективу лише в спокійній, стандартній ситуації. Має тенденцію до керування колективом в невизначених і критичних ситуаціях.
Заперечує розпорядження, норми, лише в тому випадку, коли впевнений у підтримці. Часто заперечує розпорядження і норми, не звертаючи уваги на існуючі звичаї.
Схильний до сумнівів. Гостро реагує на критику, пристосовується до неї. Легко піддається суспільним поглядам і думці керівництва. Поступливий. Не схильний до сумнівів; розробляючи ідеї, не вважає за потрібне отримати підтримку керівництва.

 


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты