Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Практичне завдання №7




 

Міністром внутрішніх справ України Опанасенком було ініційовано на засіданні Кабінету Міністрів України прийняття постанови, котра б забороняла членам сім’ї начальницького складу міліції займатися будь-якими видами підприємницької діяльності. Свою ініціативу Опанасенко обґрунтував поширенням ганебної практики серед начальницького складу міліції щодо оформлення права власності створених ними комерційних установ на членів своєї сім’ї з метою уникнення посадової несумісності з іншими видами діяльності. За результатами розгляду даної ініціативи, вона була ухвалена Урядом.

Надайте правову оцінку вищевказаній Постанові Кабінету Міністрів України.

Варіація. Ректором університету внутрішніх справ, з огляду на збільшення випадків дорожньо-транспортних пригод за участю курсантів, було видано Наказ, яким заборонялося останнім у період учбового процесу керувати автотранспортом.

 

Практичне завдання №8

 

За Розпорядженням Голови Дніпропетровської райдержадміністрації від 11.02.2015 р. було виділено кошти на утримання футбольної команди за рахунок коштів, передбачених в районному бюджеті по програмі «Селекція в тваринництві».

Визначте, чи законним є даний акт.

 

Практичне завдання №9

 

Суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області за клопотанням оперативних співробітників Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС України у Дніпропетровській області, надав дозвіл на прослуховування телефонного автомату, з якого постійно дзвонив член організованого злочинного угрупування Черненко. За час санкціонованого прослуховування з даного автомату дзвонило також вісім сторонніх осіб, зокрема, й Марченко. Останньому стало відомо з новин, які висвітлювали хід судового розгляду над Черненком, що підсудний був викритий за допомогою прослуховування автомату, з якого він також у цей час вів приватні розмови. Обурений цим фактом Марченко звернувся з позовом до суду щодо незаконного порушення таємниці його телефонних розмов.

Як Ви вважаєте, чи законно було порушено таємницю телефонних розмов Марченка у цьому випадку?

 

 


Практичне завдання №10

 

Головний державно-санітарний лікар м. Донецька видав наказ про тимчасове відсторонення від роботи кількох працівників підприємств громадського харчування, що були носіям інфекційного захворювання.

Чи правомірні дії посадової особи? Чи можна віднести цей захід до заходів адміністративно-правового примусу?

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты