Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ВСТАНОВЛЕНИЙ ПОРЯДОК УПРАВЛІННЯ




 

Поняття встановленого порядку управління та його значення у сфері діяльності публічної адміністрації. Забезпечення встановленого порядку управління. Ознаки адміністративно-правових норм, що забезпечують встановлений порядок управління. Співвідношення понять «встановлений порядок управління» та «державне управління».

Поняття й ознаки адміністративних правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління. Класифікація адміністративних правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління. Формальність складу цих правопорушень. Поняття й ознаки самоуправства. Порушення правил адміністративного нагляду. Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї. Порушення правил застосування спеціальних засобів самооборони. Проживання без паспорта. Умисне зіпсуття паспорта чи втрата його з необережності. Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України. Порушення законодавства про державну таємницю.

Юридичний склад правопорушень. Види родових об’єктів посягання у сфері встановленого порядку управління: громадський порядок і суспільна безпека; правовідносини у сфері державного управління та контролю тощо. Безпосередні об’єкти правопорушень у цій сфері: суспільні відносини, пов’язані з функціонуванням паспортної системи, дозвільної системи та ін. Характеристика об’єктивної сторони правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління. Форми скоєння правопорушень цього виду: злісна непокора, невжиття заходів щодо окремої ухвали суду або подання судді тощо. Бланкетний характер диспозицій статей відповідних правопорушень, що посягають на правовідносини державного управління у різних галузях. Вичерпність об’єктивної сторони диспозицій статей відповідних правопорушень у сфері судоустрою. Суб’єкти правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління. Посадові та службові особи, а також громадяни, що мають певні специфічні обов’язки (військовозобов’язані, учасники судових засідань; особи, що знаходяться під адміністративним наглядом) як спеціальні суб’єкти цих правопорушень. Суб’єктивна сторона правопорушень у цій сфері. Обов’язкова наявність умислу в складах деяких правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління.

Адміністративні стягнення, що застосовуються за вчинення правопорушень, що посягають на встановлений порядок управління. Види цих стягнень: попередження, штраф та ін. Обставини, які обтяжують відповідальність за адміністративні правопорушення, що посягають на встановлений порядок управління. Строки й розміри адміністративних стягнень за вчинення правопорушень у цій сфері.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты