Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОПОРУШЕННЯ, ЩО ПОСЯГАЮТЬ НА ГРОМАДСЬКИЙ ПОРЯДОК І ГРОМАДСЬКУ БЕЗПЕКУ




 

Поняття громадського порядку у вузькому та широкому значенні. Засоби регулювання громадського порядку й мета його встановлення. Цілі й ознаки громадського порядку. Адміністративно-правова охорона громадського порядку. Співвідношення понять «громадський спокій» та «громадський порядок». Громадська безпека та гарантії її забезпечення.

Поняття й ознаки адміністративних правопорушень, що посягають на громадський порядок і громадську безпеку. Різновиди цих правопорушень. Поняття хуліганства та його ознаки. Дрібне хуліганство. Відмежування дрібного хуліганства як адміністративного правопорушення від кримінального злочину. Склад правопорушення. Об’єкт дрібного хуліганства. Особливості об’єктивної сторони дрібного хуліганства. Нецензурна лайка в громадських місцях і образливе чіпляння до громадян. Обстановка вчинення хуліганських дій та її вплив на ступінь суспільної небезпечності правопорушення. Адміністративні стягнення за вчинення дрібного хуліганства: штраф, громадські роботи тощо. Звільнення від адміністративної відповідальності за вчинення дрібного хуліганства: поняття й підстави.

собливості поширювання неправдивих чуток як адміністративного проступку, що порушує громадський порядок. Адміністративна відповідальність за вчинення насильства в сім’ї. Родовий та безпосередній об’єкт вчинення насильства в сім’ї. Сім’я:поняття, ознаки і члени. Поняття фізичного насильства в сім’ї. Психологічне та економічне насильство в сім’ї. Відмежування насильницьких дій у сім’ї як адміністративного правопорушення від кримінального злочину. Виготовлення, придбання, зберігання або реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв або тютюнових виробів. Поняття фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Особливості розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях. Поява у громадських місцях у п’яному вигляді. Специфіка об’єкту й об’єктивної сторони розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях. Поняття громадського місця.

Стрільба з вогнепальної та інших видів зброї в населених пунктах і в не відведених для цього місцях або з порушенням установленого порядку. Конфіскація зброї. Участь в організованих без дозволу азартних іграх. Поняття та ознаки азартних ігор. Заборона азартних ігор. Заняття проституцією: зміст і склад правопорушення. Обов’язковість прямого умислу при вчиненні цього правопорушення. Поняття громадської моралі.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты