Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 1




Що необхідно зробити:

 

1.Відобразити в обліку операції по отриманню та погашенню кредиту

2.Відобразити в обліку нарахування та оплату відсотків за кредитом

 

Матеріал для виконання завдання 1

Ситуація 1. Підприємство 01 березня 2011 року отримало від банку кредит у розмірі 60000 грн., строком на 4 місяця під 60% річних для закупки партії товару. По умовам кредитного договору сума кредиту перераховується на поточний рахунок підприємства, відсотки за кредит нараховуються та сплачуються кожного місяця. Основна сума кредиту повинна бути повернена в кінці строку дії кредитного договору.

Кореспонденцію рахунків за наведеною ситуацією

 

№ пор. Зміст операції Дебет рахунку Кредит рахунку Сума, грн.
  01 березня 2011 р.      
Підприємством отримані кошти на поточний рахунок по кредиту      
  01 квітня 2011 р.      
Нараховані відсотки по кредиту      
Сплачені відсотки по кредиту      
  01 травня 2011 р.      
Нараховані відсотки по кредиту      
Сплачені відсотки по кредиту      
№ пор. Зміст операції Дебет рахунку Кредит рахунку Сума, грн.
  01 червня 2011 р.      
Нараховані відсотки по кредиту      
Сплачені відсотки по кредиту      
  01 липня 2011 р.      
Нараховані відсотки по кредиту      
Сплачені відсотки по кредиту      
  01 липня 2011 р.      
Погашений кредит      

 

Ситуація 2. 15 березня 2011 року виробниче підприємство «Сигма» заключило з банком кредитний договір на суму 12000 грн. По умовам договору за рахунок кредиту банк погашає заборгованість підприємства перед постачальником сировини. Підприємство «Сигма» сплачує відсотки за кредит по ставці 45% річних. Основну суму кредиту і відсотки за кредит «Сигма» сплачує банку через 2 місяця з дати складання кредитного договору. Відсотки нараховуються кожного дня и сплачуються щомісяця.

 

Ситуація 3.1 березня 2011 року ТОВ «Зеро» отримало кредит в банку 300000 грн. під 40% річних строком на 3 місяця. По кредитному договору відсотки за кредит нараховуються кожного дня, починаючи з дати отримання кредиту, і сплачуються кожного місяця.

У випадку не сплати своєчасно платежу нараховується пеня у розмірі 35% річних.

На протязі двох місяців, підприємство своєчасно нараховувало та сплачувало відсотки, але 31 травня, основну суму кредиту не повернуло, відсотки не сплатило.

20 липня 2011 року кредитний договір був пролонгований. По узгодженню сторін кредит повинен бути повернений 30 листопада 2011 року. Відсотки за кредит по ставці 45% річних відповідно з новими умовами кредитного договору нараховуються кожного дня та сплачуються кожного місяця.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты