Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основи роботи у середовищі пакета МathCAD




Рекомендації щодо виконання

MathCAD є універсальним математичним пакетом. Він надає користувачеві одночасно оперативні можливості електронної таблиці й інтерфейс WYSIWYGтекстового процесора. Уведення рівнянь у MathCAD повністю збігається зі звичним типографським математичним записом. Але рівняння MathCAD не тільки мають належний вигляд на екрані дисплея, але й дійсно зручні для математичних перетворень. Як в електронних таблицях, будь-яка зміна змісту робочого документа MathCAD викликає відновлення всіх пов’язаних з цим результатів і перерисовування графіків. MathCAD дозволяє легко читати дані з файлів і піддавати їх будь-якому математичному обробленню: від додавання стовпця чисел до обчислення інтеґралів і похідних, обертання матриць і т.д. Фактично MathCAD може виконати будь-які математичні операції.

Подібно до текстового процесора MathCAD має інтерфейс WYSIWYG, безліч різних шрифтів і здатність надрукувати те, що зображується на екрані дисплея на будь-якому принтері, підтримуваному Windows. Це якість разом з оперативними можливостями MathCAD дозволяє швидко робити технічну документацію й звіти типографської якості.

Завдання для розрахунку

Завдання № 1. Обчислити математичні вирази, наведені у додатку Б (таблиці Б1-Б3) за допомогою пакета Mathcad.

Завдання № 2. Побудувати графіки функцій , , де , , , які визначені на відрізку [а, b] для n точок (табл. Б.4, додаток Б). Графіки функцій зобразити в одній графічній області. Змінити розмір графічної області, тип з’єднання точок графіків.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 32; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты