Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення коефіцієнту лінійного розширення твердих тіл методом менделєєва




Мета роботи: опанувати методикою вимірювання лінійного розширення твердих тіл за допомогою дилатометра; визначити коефіцієнт лінійного розширення деяких твердих тіл.

Прилади та обладнання:дилатометр з індикатором годинникового типу, комплект трубок (алюміній, мідь, латунь, сталь, скло DURAN, кварцове скло),імерсійний термостат, ванна для термостату, лабораторний термометр, резинові шланги.

 

Завдання:

1. Ознайомитись з експериментальною установкою та методикою вимірювання лінійного розширення твердого тіла за допомогою дилатометра.

2. Зняти залежності приросту довжини трубки від температури при 3-х різних початкових довжинах ( , , ). Виміри провести для 2-3 зразків (з матеріалів за вибором викладача)

3. Побудувати графіки залежності приросту довжини трубки від температури і за ними визначити коефіцієнт лінійного розширення матеріалу, з якого виготовлена кожна трубка.

4. Для кількох (5-7) температур побудувати залежності приросту лінійного розміру від початкової довжини і визначити коефіцієнт лінійного розширення матеріалу.

5. Визначити похибки вимірів.

6. За довідником знайти, з якого матеріалу виготовлена кожна із запропонованих викладачем трубок.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты