Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Практичні методи




Вправи. Основним завданням навчання є формування в учнів міцних навичок у рухах. Щоб досягти цього, необхідне багаторазове повторення показаних рухів.

Планомірні вправи дітей у рухах і способах, що вивчається, сприяють досягненню високих показників фізичної підготовки, мають неоцінене оздоровче і освітнє значення. На початковому етапі навчання найкраще виконувати вправи у відносно постійних умовах.

Багаторазове повторення вправ допомагає швидше оволодіти технікою рухів і поліпшує якість виконання.

При розучуванні рухів застосовують два методи: виконання в цілому і по частинах. Вони характеризуються тим, що спочатку показується вправа в цілому, без поділу на елементи. Потім у міру засвоєння основи вправи (порядку поступовості), вивчаються окремі елементи. Наприклад, при навчанні лазінню по канату спочатку показують вправу в цілому.

Щоб швидше і краще оволодіти елементами складної вправи, спочатку їх треба виконувати в полегшених умовах. Так, при стрибках у висоту спочатку рекомендується стрибати через мотузочку (планку), встановлювану на великій висоті, вправи в рівновазі виконувати на порівняно широкій опорі і низько розташованому приладі і т. д. Удосконалювати умови можна лише тоді, коли діти будуть упевнено виконувати завдання в полегшених умовах. Вдосконалювати уміння і навички можна в іграх і змаганнях.

 

 

Методи ведення уроку фізкультури в школі.

1. Фронтальний спосіб - вправи виконують одночасно всі учні. Норми гімнастики: шикування і перешикування, ходьба, біг, метання, стрибки, вправи на осанку, з м’ячами, палицями, скакалками,

2. Поточний спосіб - учні ту саму вправу виконують по черзі один за одним безперервним потоком. Може бути два-три потоки, акробатичні вправи, стрибки з довгою скакалкою, лазіння по гімнастичній драбині.

3. Позмінний спосіб полягає в тому, що всіх учнів на уроці розподіляють на зміни, на черги для виконання вправ. Наприклад: 10 гімнастичних стінок, 30 учнів, 3 зміни.

4. Груповий спосіб полягає в тому, що учнів розподіляють на групи, кожна група за завданням вчителя займається самостійно акробатикою, опорними стрибками.

5. Індивідуальний спосіб полягає в тому, що кожний учень виконує вправу, а решта спостерігають. Цей спосіб виконується на залікових уроках.

6. Метод колового тренуванняполягає в тому, що учнів поділяють на групи за фізичною підготовленістю. Кількість груп залежить від кількості місць занять (станцій). На кожній станції учні виконують певну вправу або кілька вправ. Потім за сигналом вчителя кожна група учнів переходить на інше місце занять, застосовується з метою диференційованого дозування фізичного навантаження, підвищенням щільності уроку, розвитку фізичних якостей учнів.

 

 

Вимоги до уроку:

- Мати певні завдання - загальні виконання яких необхідно забезпечити в процесі всіх уроків або серії уроків;

- Бути правильно методично побудованим;

- Бути послідовним продовженням попередніх знань і в той же час мати цілісність і закінченість, разом з тим він повинен значною мірою передбачати завдання і зміст наступного чергового уроку;

- Відповідати за своїм змістом певному складу учнів щодо віку, статі, фізичного розвитку і фізичної підготовки;

- Бути цікавим для учнів, спонукало їх до активної діяльності;

- Містити вправи й ігри, що сприяють різносторонньому фізичному розвитку, зміцненню здоров’я, формуванню постави;

- Правильно поєднуватись з іншими уроками в розкладі навчального дня;

- Мати виховний характер.

 

Вимоги


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты