Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Модифікація товару. Якщо марка не відповідає очікуванням ринку за певною характеристикою, товар може бути модифікований шляхом посилення даної характеристики.




Змінити важливість атрибутів. Переконати ринок у тім, що більше значення варто надавати певній характеристиці зазвичай тій, яку марка демонструє в достатній мірі.

Змінити погляди на марку. Ринок може бути погано інформований і недооцінювати деякі реальні відмінні якості марки. Стратегія припускає зміну позиціонування в сприйнятті споживачів.

Змінити думку про конкуруючі марки. Цю стратегію варто прийняти, якщо ринок переоцінює деякі характеристики конкурентів. Вона має на увазі можливість використання порівняльної реклами.

Привернути увагу до ігнорованих атрибутів. Ця стратегія звичайно передбачає створення нової вигоди, яка ще не розглядалася цільовим сегментом.

Змінити мотивацію. Стратегія передбачає знаходження інших мотивів, що підштовхують споживачів до здійснення покупки товару.

Завдання 2

На основі вихідних даних, які представлено в таблиці 2, розрахуйте частки ринку, що займають виробники дитячого харчування, сегментні частки, відносні частки ринку, частки ринку по відношенню до ведучого конкуренту.

 

Таблиця 2

Обсяги продаж конкуруючих марок дитячого харчування, т

Підприємство Обсяг продаж, т
Дитяче харчування на молочній основі Соки та консерви для дитячого харчування
ТОВ „Сандора” (Миколаївська обл.)  
ТОВ „Одеський консервний завод дитячого харчування”  
ВАТ „Симферопольський консервний завод”  
ТОВ „Фавор” (м. Київ)  
ВАТ „Хорольський МКК ДП” (Полтавська обл.)  
ВАТ „Балтський МКК ДП” (Одеська обл.)  
ТОВ „Молочна фабрика ДП” (Харьківська обл.)  

Методичні рекомендації до виконання завдання 2

Аналіз даних про продажі може привести до невірних результатів, оскільки він не визначає положення торговельної марки щодо конкурентів. Збільшення обсягу продаж може бути наслідком поліпшення ринкової ситуації, а не ефективності торгової марки. Тому аналіз даних про обсяги продаж повинен доповнюватися аналізом частки ринку. Частка ринку розраховується як відношення обсягу продаж торгової марки до загального обсягу продаж. Частка ринку, що обслуговується(сегментна), розраховується не по всьому базовому ринку, а за обсягами продаж у сегменті, де працює фірма. Така частка завжди більше частки ринку в цілому. Відносна частка ринку – це порівняння обсягів продаж фірми з обсягами продаж конкурентів, тобто власні продажі з розрахунку загального обсягу продаж виключаються. Частка ринку по відношенню до ведучого конкуренту обчислюється щодо обсягу продаж головного конкурента на ринку.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты