Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методичні рекомендації до виконання завдань 23-24




Рекламний бюджет підприємства може бути визначений за рядом методів, які враховують різні фактори зовнішнього та внутрішнього середовища підприємства. Методи конкурентного паритету та „виходячи з цілей та завдань” є найбільш застосованими методами на практиці в силу своєї відносної простоти.

Рекламний бюджет за методом конкурентного паритету розраховується з орієнтацією на основних конкурентів:

 

, (15)

 

де – рекламний бюджет -го підприємства-конкурента;

– кількість підприємств-конкурентів, що розглядаються.

 

До переваг методу конкурентного паритету можна віднести простоту розрахунків, врахування витрат конкурентів. Серед недоліків слід зазначити складність досягнення точної інформації за конкурентами, не врахування порівнянності підприємств-конкурентів.

При визначенні рекламного бюджету підприємства за методом „виходячи з цілей та завдань” розрахунок виконується за формулою:

 

, (16)

 

де – вартість однієї рейтингової одиниці, грош. од.;

– кількість рейтингових одиниць, що необхідні для 100% охоплення аудиторії (умовно);

– рівень обсягу продаж (бажаний), грош. од.;

– максимальний рівень обсягу продаж за 100% охопленням аудиторії, грош. од.

 

Серед переваг методу „виходячи з цілей та завдань” виділяються: врахування частоти та рівня охоплення цільової аудиторії; простота розрахунків; врахування цілей, завдань комунікацій та витрат (співвідносяться). До недоліків відносяться: не врахування сприйняття комунікацій представником цільової аудиторії; певна умовність показників; труднощі визначення вихідних даних.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты