Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методичні рекомендації до виконання завдань 21-22




Імідж - це набір уявлень, ідей та вражень індивіда про тої чи інший об’єкт, що суттєво визначає його дії по відношенню до такого об’єкту. Для аналізу іміджу підприємства та надання рекомендацій щодо його удосконалення застосовують ряд методів. Серед них семантичний диференціал (рис. 5) для з’ясування специфічних складових іміджу, матриця поінформованості - задоволеності (рис. 6) для оцінки поінформованості та задоволеності покупців торгової марки.

Семантичний диференціал - це сукупність біполярних шкал, що складаються з 5-7 пунктів кожна, верхній і нижній кінці якої обмежують прикметники-антоніми.

 

Рис. 5. Приклад шкал семантичного диференціалу

 

Для оцінки декількох об’єктів за допомогою семантичного диференціалу слід побудувати профілі середніх оцінок кожного об’єкту. На основі таких профілів можна порівнювати об’єкти аналізу, робити відповідні висновки та рекомендації.

На матриці поінформованості - задоволеності (рис. 6) відзначаються підсумкові оцінки цих двох властивостей, які отримуються на основі результатів попередньо проведеного дослідження. Розрахунок підсумкової оцінки поінформованості (аналогічно для задоволеності, ставлення) цільової аудиторії торгової марки рекомендується здійснювати у вигляді табл. 17. Така оцінка отримується як сума добутків числового значення шкали та частки респондентів, хто відповів на питання щодо знання або задоволеності (ставлення) торговою маркою.

Рис. 6. Матриця поінформованості - задоволеності цільової


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 135; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты