Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 29




На підставі знань про систему маркетингового контролю вибрати та розмістити в логічній послідовності відповідні етапи, характерні для процесу маркетингового аудита, аналізу маркетингових витрат.

Етапи: вибір напрямку аудита; вивчення інформаційних джерел; вивчення бухгалтерської звітності; визначення складу груп фахівців для проведення аудита; оформлення звітних документів для керівництва; перерахунок витрат по функціях маркетингу; вибір часу й періодичності аудита; розподіл витрат на маркетинг за окремими товарами, методами і формами реалізації та ін.

 

Тема 11. План маркетингу підприємства

Теоретичні питання

1. Сутність маркетингового планування.

2. Види планів маркетингу.

3. Стратегічне маркетингове планування.

4. Тактичне та оперативне планування маркетингу.

Література: основна [3 – 6, 8 - 11].

Практичні завдання

Завдання 30

Підприємство „Океан” продає три взаємопов’язаних товари (табл. 22) та планує внести такі зміни в свою маркетингову програму. Збільшив витрати на рекламу на 50 тис. грн., підприємство розраховує, що обсяг продаж товару Б зросте на 6 тис. шт. при збільшенні його ціни на 20 грн. та витрат на упакування на 5 грн. Очікується, що при цьому продажі товару А знизяться на 1 тис. шт. (обумовлено взаємозалежністю товарів), а продажі товару В – на 3 тис. шт. (обумовлено обмеженістю виробничих потужностей). Чи приймати вказані зміни маркетингової програми? Як відобразяться зміни на загальному результаті діяльності підприємства?

 

Таблиця 22

Дані для аналізу прибутку підприємства „Океан”

Показник Товар А Товар Б Товар В
Ціна без НДС, грн.
Обсяг продаж, тис. шт.
Змінні витрати, грн.
Постійні витрати, тис. грн.

 

Методичні рекомендації до виконання завдання 30

Для порівняння маркетингових програм перше, на що слід орієнтуватися, це фінансовий результат до та після впровадження змін. Так, порівняння загального прибутку від реалізації до впровадження заходів та планового загального прибутку від реалізації після впровадження нової маркетингової програми дозволить прийняти обґрунтоване управлінське рішення.

Завдання 31

Продуктовий портфель підприємства-виробника електронних компонентів виробничого призначення складається з п’яти торгових марок (табл. 23).

За допомогою матриці „зростання ринку – частка ринку” Бостонської консалтингової групи оцініть положення підприємства на ринку та надайте рекомендації щодо покращення положення кожної торгової марки.

 

Таблиця 23


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты