Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


РозділIII. Патентне право. Глава 14. Об'єкти патентного права





Глава 14. Об'єкти патентного права


 


речовини, штаму, то винаходи «на застосування» забезпечують створення нового засобу за рахунок виявлення нових можливос­тей (невідомої властивості) відомого об'єкта в новій функції або в нових, нетрадиційних умовах, що дозволяють використати його за новим призначенням. При цьому мається на увазі, що виявлена властивість притаманна об'єкту як такому і виявляється лише в певних умовах застосування.

Винаходи «на застосування», як правило, характерні для речо­вин через те, що останні найменше пов'язані з призначенням. Се­ред винаходів «на застосування» розрізнюють винаходи «на пере­несення», «функціональні» і «селективні».

Винаходи «на перенесення» характеризуються використанням відомих засобів із певними властивостями в інших умовах, в іншій галузі техніки.

«Функціональні» винаходи пов'язані із заново відкритими практично цінними властивостями об'єкта, які реалізуються у ви­гляді нової для нього функції.

«Селективний» винахід — це винахід, в якому можливість вико­ристання якоїсь речовини або групи речовин відомого класу спо­лук заснована на виявлених винахідником нових цінних властиво­стях цієї речовини.

Процес як об'єкт технології — це дія або сукупність дій, викону­ваних щодо продуктів та інших матеріальних об'єктів за допомогою принаймні одного продукту і спрямованих на досягнення певного технічного результату. Таким процесом, зокрема, є виготовлення, обробка, переробка продукту та контролювання його якості, пере­творення речовини, енергії, даних, вимірювання параметрів, діаг­ностування, лікування, керування процесом, який є об'єктом технології.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 103; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты