Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розшифровка програми практики




 

1. Загальна організаційно-економічна характеристика підприємства (організації) має містити такі дані:

Юридична адреса. Організаційно-правова форма. Види діяльності. Засновницькі документи. Перелік законодавчо-нормативних актів, якими керується підприємство (організація) в процесі своєї діяльності (Господарський кодекс України, Закони України, нормативні акти міністерств і відомств, накази, вказівки відповідних міністерств та відомств, рішення органів управління, положення та ін.

Економічний паспорт підприємства (табл. 1)

Таблиця 1

Економічний паспорт підприємства за 200___ -200__ рр.

 

Показники РОКИ Абсолютне відхилення (+,-) Відносне відхилення, %
200_ 200_ 200_ 200_-200_ 200_-200_ 200_-200_ 200_-200_
1. Чистий доход від реалізації продукції, тис. грн.              
2. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн.              
3. Фінансовий результат від звичайної діяльності до оподаткування, тис. грн.              
4. Чистий прибуток (збиток), тис. грн.              
5. Вартість майна підприємства, тис. грн. в тому числі: – основних фондів; – оборотних коштів.              
6. Наявність власних оборотних коштів, тис. грн.              
7. Чисельність робітників, осіб              
8. Фонд оплати праці, тис. грн.              
9. Рентабельність продукції, %              
Продуктивність праці, грн.              

 

Організаційна структура підприємства і її характеристика

- вид організаційної структури (лінійна, функціональна, лінійно-функціональна, матрична, дивізіональна або ін.), її переваги та недоліки;

- характеристика органів управління (директор, президент, загальні збори акціонерів, спостережна рада, ревізійна комісія або інші) та їх повноваження;

- найменування підрозділів, їх функції та підпорядкованість.

 

1.4. Особливості виробничої діяльності підприємства

Основні технології і виробничі процеси (наприклад, навести перелік основних виробничих та технологічних процесів: возведення монолітних залізобетонних житлових чи громадських будівель; монтаж металевих промислових споруд; прокладання комунікацій; оздоблювання будівель та приміщень; ремонт дорожнього покриття та ін.).

Техніко-технологічна база виробництва (скласти звіт про наявність власного парку виробничих машин та обладнання; використання зарубіжних та вітчизняних передових будівельних технологій; виконання проектних чи науково-дослідницьких (інжинірінгових) робіт власними силами, наявність патентів та свідоцтв про раціоналізаторські пропозиції, ін.).

Організація системи управління виробництвом. Виробнича стратегія і концепції розвитку (у звітній формі розкрити основні положення організації управління виробництвом (періодичність, засоби, форми та відповідальність за прийняття управлінських рішень); вказати про наявність чи відсутність стратегічних планів щодо змін форми власності, цінової конкуренції, диверсифікації продукції та послуг, завоювання монополії на ринку чи інтегрування фірми в існуючий ринок).

Управління запасами (описати склад і функції підрозділів, які здійснюють матеріально-технічне забезпечення; складування та зберігання матеріалів, пального, сировини, готової продукції; господарство технологічної оснастки; ремонтно-механічні служби; транспортне господарство; коротко охарактеризувати систему поставок та торгівлі будівельними матеріалами через систему бірж, торгівельних будинків, фірм-посередників).

Система управління якістю (відобразити заходи з управління якістю продукції на рівні фірми у відповідності з ДСТУ ISO 9000: підготовка та перепідготовка кадрів і навчання методам управління якістю; використання статистичних методів; участь у загальнонаціональних програмах з контролю якості; наявність ліцензії на виконання робіт; сертифікація продукції в системі УкрСЕПРО та ін.).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты