Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вимоги керівних документів по забезпеченню продовольством військовослужбовців.




Військова частина є основним споживачем матеріальних засобів продовольчої служби. Для задоволення своїх потреб продовольча служба військової частини в мирний час виконує цілий ряд операцій: визначає потребу в продовольстві, техніки і майні; зажадає необхідні матеріальні засоби в органах, що забезпечує, одержує їх зі складів, що забезпечують, і постачальників; організує збереження продовольства, техніки і майна; робить заготівлю сільгосппродукції і її переробку; забезпечує бойову мобілізаційну готовність; веде облік і звітність по службі й організує забезпечення особового складу всім необхідним по службі.

Основною задачею продовольчої служби військової частини є організація своєчасного, безперебійного і високоякісного харчування військовослужбовців, що повинне постійно знаходитися в центрі уваги не тільки відповідних посадових осіб продовольчої служби, а також командування і виховних органів.

У центрі підтримки постійної бойової готовності, безперебійного забезпечення продовольством і організації повноцінного і різноманітного харчування у військових частинах створюються і містяться запаси продовольства поточного постачання. Розміри цих запасів для кожної військової частини, що входить до складу з'єднання, встановлюються командиром з'єднання, а що не входить до складу з'єднання – командувачем оперативного командування. При визначенні розмірів запасів враховуються особливості дислокації військ (відстань їх від продовольчих складів, умови підвозу, як централізованого, так і нецентралізованого), виконувані ними задачі і можливості по збереженню продовольством, а також розміри запасів, встановлені в цілому для ОК чи з'єднання. За рахунок запасів поточного забезпечення військової частини створюють і утримують військові запаси, встановлені наказом Міністра оборони, що зберігаються окремо.

Загальне керівництво діяльністю продовольчої служби здійснює командир військової частини через свого заступника по тилу – Командир військової частини здійснює контроль за підтримкою встановлених запасів продовольства, розглядає і затверджує розкладку продуктів на тиждень, періодично особисто перевіряє якість приготовленої їжі, робить планові і раптові перевірки наявності матеріальних засобів по службі. Безпосереднє керівництво діяльністю продовольчої служби здійснює заступник командира частини по тилу, що організує своєчасне забезпечення частини продовольством, технікою і майном служби, контролює якість харчування особового складу і доведення належних норм до кожного військовослужбовця, керує складанням розкладки продуктів, організує своєчасне проведення заготівель картоплі й овочів, перевіряє не рідше одного разу в півроку наявність і стан матеріальних засобів продовольчої служби на складах і в підрозділах частини, розробляє й організує заходи щодо економічної роботи і керує підсобним господарством військової частини.

Продовольчу службу військової частини очолює начальник служби, що підпорядковується заступнику командира військової частини по тилу і є прямим начальником особового складу продовольчої служби військової частини.

Порядок забезпечення особового складу по тому чи іншому пайку визначається Положенням про продовольче забезпечення на мирний час. Пайки відпускаються за рахунок держави чи з оплатою їхньої вартості.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 99; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.01 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты