Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Особливості забезпечення авіаційних частин.




Пайки одержують: військовослужбовці термінової служби – у виді харчування через їдальні, льотний склад і інженерно-технічний склад – через відповідні їдальні військової частини (ОБАТО). При недоліку приміщень допускаються об’єднання цих їдалень в одну, однак їжа в цьому випадку все рівно повинна готуватися роздільно по льотному й інженерно-технічному пайках.

При виконанні безпосадочних польотів тривалістю понад чотири години, особовий склад екіпажів літаків забезпечується бортовими пайками, які за заявкою штабу авіаційної частини комплектуються в їдальнях на кожного члена екіпажа окремо. На особовий склад, якому видані ці пайки, продукти по належній нормі на відповідні прийоми їжі до їдальні не видаються. Витрата бортових пайків і списання у витрату здійснюється з урахуванням встановлених проміжків між прийомами їжі.

Екіпажі літаків і супровідний їхній інженерно-технічний склад на період перельоту забезпечуються талонами на отримання безкоштовного харчування в їдальнях льотних і інженерно-технічного складу на військових аеродромах по маршруті перельоту. Талони встановленого зразка окремо на сніданок, обід і вечерю видаються одночасно з атестатами на продовольство. Кількість виданих талонів записується в атестати з вказівкою їхніх номерів і серій.

При перельотах з посадками на аеродромах цивільної авіації чи авіаційних заводів, коли немає можливості отримати харчування по атестатах, льотному й інженерно-технічному складу, що бере участь у польотах, виплачується грошова компенсація в розмірі вартості відповідних пайків по середньо кошторисним цінам і витратам по готуванню їжі в розмірі 20% вартості цих пайків без хліба.

Для забезпечення льотного складу харчуванням при посадках літаків на аеродромах, де немає можливості приготувати їжу з продуктів льотного пайка, застосовуються раціони харчування з концентрованих чи консервованих продуктів, розроблені на основі норм льотного пайка і скомплектованих з розрахунку на 2, 3 і 4 чоловік.

На випадок аварії чи змушених посадок екіпажі літаків за без-печуються комплектом аварійного запасу продовольства. Цей комплект видається екіпажам по вказівкам командирів авіаційних частин при тривалих польотах у пустельних і малонаселених місцевостях і витрачається у випадку аварії і змушених посадках. По закінченні польотів невикористаний авіаційний запас здається на склад авіаційно-технічної частини.

Списки військовослужбовців, яким дозволяється видача пайків на руки і виплата грошової компенсації, а також терміни їхньої видачі ( виплати ) щомісяця здійснюються наказами командирів частин.

Видача продовольчого пайка генералам, офіцерам, прапорщикам, військовослужбовцям служби за контрактом, а також виплата грошової компенсації замість пайків тимчасово у 2000 році зупинена.

Покликані на навчальні збори офіцери, прапорщики, солдати і сержанти запасу, а також студенти кафедр вишколу вузів забезпечуються продовольством через штатні солдатські їдальні військових частин за рахунок держави. Грошова компенсація цих категорій військовослужбовців не сплачується.

Грошова компенсація за додаткові пайки сплачується тільки військовослужбовцям, які забезпечуються по нормах загальновійськового, високогірного і спеціального пайків, а також військовослужбовцям, які одержують додаткові пайки при здійсненні стрибків з парашутами. Всі інші додаткові пайки, а також раціони лікувально-профілактичного харчування видаються у виді харчування через їдальні. Видача цих пайків і раціонів продуктами на руки чи виплата замість них грошової компенсації не дозволяється.

Військовослужбовці, що одержують безкоштовне харчування через їдальні військових частин і страждаючі шлунково-кишковими захворюваннями, забезпечуються дієтичним харчуванням. Їжа для цих осіб готується з продуктів, належних по встановлених нормах з передбаченими замінами окремих продуктів. Зарахування військовослужбовців на дієтичне харчування здійснюється наказом командира частини на підставі висновку начальника медичної служби військової частини на термін до трьох місяців. Кількість осіб, які отримують дієтичне харчування не повинне перевищувати 3% з чисельності осіб, які харчуються.

У медичному пункті військової частини харчування хворих здійснюється по нормах загальновійськового пайка із заміною визначеного асортименту продуктів.

Харчування офіцерів, які не мають право на отримання продовольчого пайка організується через їдальні воєнторга, а при їх відсутності – через самодіяльні їдальні, що містяться на принципах самодіяльності. Самодіяльним офіцерським їдальням військових частин, розташованим у віддалених гарнізонах і, які не мають можливості здобувати продукти харчування через торговельну мережу і колгоспні ринки, з дозволу довольчого органу дозволяється відпускати продовольство з продовольчого складу цих частин за рахунок виділеного платного фонду без обмеження асортименту продуктів за плату по державних роздрібних цінах. Військові частини виділяють цим їдальням необхідні приміщення і забезпечують за плату столовим і кухонним посудом, інвентарем і іншим майном.

Забезпечення продовольством військовослужбовців на навчаннях і маневрах здійснюється по нормах загальновійськового пайка (норма №1) за рахунок перехідних запасів частини (з'єднання).

Офіцерський склад, прапорщики, робітники та службовці з’єднань й ОК, які не мають право на отримання продовольчого пайка за рахунок держави, на навчаннях і маневрах забезпечуються харчуванням у польових їдальнях військової торгівлі за плату.

Внутрішні і гарнізонні варти забезпечуються гарячою їжею через солдатські їдальні військових частин.

Військовослужбовці термінової служби, що мають зріст 199 див і вище, наказом командира частини (на підставі гарнізонної військово-лікарської комісії) на термін не більше трьох місяців може бути призначена додаткова видача половини добової норми тих пайків, по яких вони одержують харчування. При необхідності (по виснув-ку ВВК) видача додаткового харчування цим особам може бути продовжена.

За минулий час видача пайка чи виплата грошової компенсації здійснюється не більш, ніж за тридцять календарних днів, крім особливих випадків.

Військовослужбовці, що мають право на отримання пайків безкоштовно, зараховуються на забезпечення продовольством наказом командира частини на підставі атестатів на продовольство і розпорядження. Без атестатів (спочатку) зараховуються на забезпечення: громадяни, покликані на дійсну військову службу і поступають у військово-навчальні заклади; військовозобов’язані, покликані на навчальні збори (навчання, маневри), студенти кафедр військової підготовки вузів, які проходять військові збори.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты