Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Забезпечення військових команд і одиночного військовослужбовців




Військовослужбовці, що знаходяться в шляху проходження в складі військових чи команд одиночним порядком, у випадку неможливості одержання гарячої їжі через їдальні військово-продовольчих пунктів можуть забезпечуватися:

військовослужбовці термінової служб-загальновійськовим сухим чи пайком продовольчо-шляховими грошима;

— офіцерський склад, що не має права на одержання продовольчого пайка (харчування),—загальноармійським сухим пайком за плату.

Усілякий розвиток державної, кооперативної торгівлі і суспільного харчування створило можливості для спрощення організації і поліпшення харчування військовослужбовців у шляху проходження шляхом видачі їм продовольчо-шляхових грошей замість натурального постачання.

Продовольчо-шляхові гроші на шлях проходження виплачуються військовослужбовцем термінової служби тільки в наступних випадках: при призначенні і перекладі їх на службу в інші військові чи частини при напрямку на навчання у військово-навчальні заклади; при напрямку на лікування у військові чи цивільні лікувальні установи; при вибутті в за час проходження до місця проведення відпустки і назад; при проходженні в службові на шлях проходження туди і назад; при напрямку в службові відрядження в пункти, де не представляється можливим забезпечити харчуванням через їдальні військових частин, — на шлях проходження і на увесь час перебування в пунктах відряджень (якщо не забезпечуються загальноармійським сухим пайком); при звільненні на час проходження до обраного місця проживання.

При виплаті продовольчо-шляхових грошей, грошової компенсації замість продовольчого чи пайка видачі загальноармійського сухого пайка час перебування в шляху проходження обчислюється за діючим розкладом залізничного, водяного й іншого видів транспорту з урахуванням часу на пері-' садки. При розрахунках враховуються норми пересування в добу: пасажирськими (швидкими) потягами — 500 км; морськими (річковими) судами — 200 км; автомобільним транспортом — 200 км; гужовим транспортом — 40 км; пішим порядком — 30км. Час перебування в шляху проходження обчислюється в повній добі, при цьому час перебування в шляху понад 6 ч приймається за повну добу.

Особовий склад варт, що наряджаються для охорони і супроводу військових вантажів, при несенні служби в шляху проходження тривалістю до трьох доби забезпечується загальноармійським сухим пайком, а від чотирьох доби і більш-гарячим харчуванням по солдатському пайку з видачею додаткових продуктів. У цьому випадку готування гарячої їжі здійснюється силами варт. Офіцери, що входять до складу варт, забезпечуються солдатським пайком і додатковими продуктами за плату.

Варти для охорони транспортів з військовими вантажами розміщаються в обладнаних критих вагонах. Для готування їжі в цих вагонах органами залізниці встановлюються печі, а посудом і інвентарем варти забезпечуються з запасів своєї військової частини. Вартам дозволяється замість передбачених додаткових продуктів виплачувати грошову компенсацію, обчислену по державних роздрібних цінах, для закупівлі хліба, свіжих картоплі й овочів на маршрутах проходження.

У тих випадках, коли варта випливає до місця прийому чи вантажів повертається у свою частину після здачі вантажів пасажирськими потягами (судами, літаками), його особовий склад забезпечується: термінової служб-загальноармійським сухим пайком з видачею додаткових чи продуктів продовольчо-шляховими грошима за фактичний час перебування в шляху проходження; прапорщики, мічмани і військовослужбовці надстрокової служби — загальноармійським сухим пайком з видачею додаткових чи продуктів грошовою компенсацією у встановленому розмірі. У місцях чи одержання здачі вантажів особовий склад варт забезпечується харчуванням по атестатах на продовольство через їдальні найближчих військових частин по пайку, покладеному військовослужбовцям термінової служби даної військової частини, а в пунктах, де немає їдалень військових частин,—загальноармійським сухим чи пайком продовольчо-шляховими грошима (грошовою компенсацією) на загальних підставах.

У військовій частині продовольчо-шляхові гроші видаються фінансовим органом по роздавальних відомостях, що складається начальником продовольчої служби і затверджуваним командиром частини. Про виплату грошей робиться оцінка в атестаті на продовольство, а військовослужбовцем, що звільняється в у розпорядженні. Для забезпечення особового складу військових команд (варт) продовольчо-шляхові гроші видаються під звіт начальнику команди (варти), що веде облік отриманих грошей в авансовому зошиті. Одночасно з видачею авансового зошита начальнику команди (варти) видається атестат на продовольство, у якому вказується задоволення команди продовольством у натурі і продовольчо-шляхових грошах. У шляху проходження особовому складу продовольчо-шляхові гроші видає начальник команди (варти) під розписку по роздавальній відомості. Він же вирішує питання про організацію харчування.

Після повернення у військову частину начальник команди підводить в авансовому зошиті підсумки, завіряє їх своїм підписом і зошит із усіма видатковими документами і залишок грошей здає начальнику фінансової служби. На шлях проходження по іноземній території виплата продовольчо-шляхових грошей військовослужбовцем не виробляється.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты