Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тимчасове пересилання осіб, позбавлених волі




1. Якщо під час кримінального розслідування, що проводиться установами юстиції однієї Договірної Сторони, виникне необхідність у допиті як свідка особи, яка позбавлена волі на території іншої Договірної Сторони, відповідні установи запитуваної Договірної Сторони можуть видати розпорядження про передачу цієї особи на територію запитуючої Договірної Сторони. Ця особа утримується під вартою і по закінченні розслідування буде негайно повернена назад.

 

2. Якщо виникне потреба провести допит як свідка особи, позбавленої волі, на території третьої держави, відповідні органи запитуваної Договірної Сторони видають дозвіл на транзит тієї особи через територію своєї держави.

 

РОЗДІЛ IV

ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ З КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ

СТАТТЯ 81

Визначення

1. В розумінні цього розділу вираз "забезпечуючі заходи" означає:

 

в Україні - поміщення до психіатричної лікарні;

 

в Республіці Польщі - поміщення до психіатричної лікарні або іншого відповідного закладу та поміщення до закладу лікування алкоголіків і наркоманів.

 

2. В розумінні цього розділу нижчезазначені вирази означають:

 

"Держава винесення вироку" - держава, в якій було винесене судове рішення, що включає санкції, які мають бути виконані.

 

"Держава виконання вироку" - держава, яка перейняла або має перейняти виконання покарання у вигляді позбавлення волі або забезпечуючих заходів.

 

СТАТТЯ 82

Загальні положення

1. Договірні Сторони зобов'язуються взаємно за клопотанням, згідно з положеннями цього Договору, переймати виконання рішень, що набрали законної сили, які винесені судами однієї Договірної Сторони стосовно громадян іншої Договірної Сторони, про покарання у вигляді позбавлення волі або застосування забезпечуючих заходів.

 

2. З клопотаннями, про які йде мова в пункті 1, можуть виступати центральні органи, як Держави винесення вироку, так і Держави виконання вироку.

 

СТАТТЯ 83

Право засудженого

Засуджений, його законний представник, адвокат, один із подружжя, рідні по прямій лінії споріднення, брати чи сестри, можуть порушувати питання перед центральними органами установ юстиції кожної з Договірних Сторін про виконання дій, передбачених в статті 82. Кожний засуджений, до якого можуть мати застосування положення цього розділу Договору, буде повідомлений Державою винесення вироку про основні положення цього розділу.

 

СТАТТЯ 84


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты