Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обов'язок перейняття кримінального переслідування




1. Кожна з Договірних Сторін зобов'язується за клопотанням іншої Договірної Сторони провадити кримінальне переслідування своїх громадян, які мають місце постійного проживання на її території, підозрюваних у скоєнні злочину на території запитуючої Договірної Сторони.

 

2. Договірні Сторони можуть подавати клопотання про перейняття кримінального переслідування також у зв'язку з такими порушеннями права, які згідно з законодавством запитуючи Договірної Сторони є злочином, а згідно з законодавством запитуваної Договірної Сторони - тільки проступком.

 

3. У випадках, зазначених в пунктах 1 і 2, відповідні установи юстиції запитуваної Договірної Сторони застосовують законодавство своєї держави.

 

4. Якщо дія, щодо якої стосується перейняття кримінального переслідування, тягне за собою домагання про відшкодування і були подані відповідні клопотання про відшкодування, вони включаються до перейнятого переслідування.

 

СТАТТЯ 54

Перейняття кримінального переслідування щодо воєнних злочинів і злочинів проти людства

У справах щодо воєнних злочинів і злочинів проти людства пункт 1 статті 53 застосовується також тоді, коли вони скоєнні за межами запитуючи Договірної Сторони.

 

СТАТТЯ 55

Клопотання про перейняття кримінального переслідування

1. Клопотання про перейняття кримінального переслідування складається у письмовій формі і повинно включати:

 

1) назву запитуючої установи юстиції;

 

2) ім'я і прізвище підозрюваної особи, її громадянство, а також інші дані про особу;

 

3) опис і правову кваліфікацію дії, в зв'язку з якою було подане клопотання про перейняття кримінального переслідування.

 

2. Крім того, до клопотання додається:

 

1) зміст кримінальних положень а в разі необхідності - і інших положень запитуючої Сторони, важливих для кримінального переслідування;

 

2) матеріали справи або їх завірені копії, а також інші докази;

 

3) по можливості опис зовнішності підозрюваного, його фотокартку та відбитки пальців;

 

4) клопотання про відшкодування шкоди, а також по можливості інформацію про розмір шкоди;

 

5) заяви потерпілих про переслідування, якщо законодавство запитуваної Сторони вимагає цього.

 

СТАТТЯ 56

Повідомлення про результати кримінального переслідування

Запитувана Договірна Сторона повідомляє за клопотанням запитуючу Договірну Сторону про остаточне рішення, яким закінчується розслідування у справі. За клопотанням запитуючої Договірної Сторони їй пересилається копія цього рішення.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-15; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты