Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Теорія та практика реклами




Імідж-аутопрезентація (знайомство): творче ім'я, нова якість (досягнення), конструювання, версія. Коментовані відступи. Вхідний тест-контроль. Вибір об'єктів ринкового просування та креатину. Участь в Національній міжнародній виставці "Реклама. Маркетинг. Мас-медіа" та Міжнародних фестивалях студентської реклами, інших. Умови вибору "ідеї", "людини", "товару", "послуги", "фірми/організації" тощо як об'єктів інформаційно-ринкового просування. Методи максимального збору інформації про об'єкти. Рекламний опитувальник.

Інтегровані маркетингові комунікації.Інформаційно-маркетингова бізнес-матриця "5 Рі-е". Інтегровано-інформаційна матриця "5 Сі-8". Загальна характеристика маркетингових комунікацій. Стратегія і тактика — реклами, паблік рилейшнз, брендінга, мас-медіа, Інтернет-мережі, паблісіті, ВTL, МLМ та інших. Об'єднання маркетингових комунікацій для просування об'єктів у залежності від мети, бюджету та конкретних завдань. Реклама в системі маркетингу та маркетингових комунікацій. Рекламна стратегія і тактика на стадіях життєвого циклу товару та в основних видах маркетингу. Побудова графік-схеми ЖТЦ та визначення інформаційно-маркетингової політики щодо обраних об'єктів просування. Загальна схема і структура матриці " 5 Пі ". Особливості конструювання "1 Пі " (Продукт). " 2-е Пі "- ціна і цінова політика. " 3-є Пі " - логістика, реалізація, сервіс. " 4-е Пі "- промоції ( реклама, паблік рилейшнз, брендінг тощо ). " 5-е Пі " - споживачі ( типи, ЦГВ, консьюмеризм та інш. ). Основні вимоги до створення матриці. Загальна структура матриці "5 Сі-з". Конструювання цінності "1 Сі". "2 Сі" як квінтесенція поцінування і вартості. Комфортабельні особливості "З Сі". Комунікативні аспекти "4 Сі". Бізнес-економіка "5 Сі". Побудова інтегровано-інформаційної матриці по кожному з обраних об'єктів.

Суть, функції та принципи реклами Основні види і типи реклами. Основні визначення реклами. Функції реклами у суспільстві. Принципи реклами. Міжнародний кодекс рекламної практики. Товарна реклама. Політична реклама. Соціальна реклама. Соціально-політична реклама. Іміджева реклама. Корпоративна реклама. Інституціональна реклама. Мас-медійна та інші види реклами. Проблематика (тематика) та об'єкти даних рекламних видів і типів.

Друкована реклама. Специфіка друкованої реклами. Основні рекламні форми - листівка, буклет, проспект, каталог, бродсайт, увраж та інші. Оригінальні, стилізовані та комбіновані форми друкованої реклами. Креатив друкованої реклами: оригінал-макет, зображення і текст, колористика. Прийоми рекламування. Поліграфічні особливості друкованої реклами. Переваги, недоліки і пріоритети використання друкованої реклами. Законодавча база друкованої реклами. Міжнародний банк друкованої реклами.

Газетно-журнальна реклама (прес-реклама). Своєрідність прес-реклами. Основні форми і жанри газетно-журнальної реклами: каук, оголошення, повідомлення, імідж-модуль та інші. Журналістські жанри на рекламно-пресовій службі. Оригінал-макет рекламного оголошення: структура, слоганістика, текст та інші компоненти. Оригінал-макет рекламного повідомлення: структура, зображальна основа, слоганістика, текст, реквізити тощо. Імідж-модуль: структура, образ, колористика, бренд. Правила написання ефективного тексту. Основні вимоги до зображення. Творчі підходи та прийоми рекламування. Переваги, недоліки та пріоритети прес-реклами. Законодавча база газетно-журнальної реклами. Міжнародний банк газетно-журнальної реклами.

Телевізійна реклама. Специфіка телевізійної реклами. Основні форми і жанри телереклами: ролик, спот, джингл, кліп, фільм, продакт плейсмент та інші. Види і своєрідність телевізійних сценаріїв. Літературний, телевізійний, кінематографічний, інфографічний сценарії та їх креативні особливості. Прийоми телевізійного рекламування. Технологія телерекламного виробництва. Переваги, недоліки, пріоритети телевізійної реклами. Законодавча база телевізійної реклами. Канський, "Епіка", Лондонський, Московський, Київський, Нью-Иоркський, "Мігасlе", "Євролінія" та інші фестивалі реклами (Відеобанк рекламних фільмів).

Радіореклама. Специфіка радійної реклами. Основні форми і жанри радіореклами: аудіоролик, аудіоджингл, блек-аут та інші. Сценарний креатив радіореклами. Прийоми ефективного аудіорекламування. Виробництво радійної реклами. Переваги, недоліки, пріоритети радіореклами. Законодавча база радіореклами. Міжнародний аудіобанк реклами.

Пряма адресна реклама. Назовна реклама. Транзитна реклама. Своєрідність прямої адресної реклами (ПАР). Пряма поштова реклама: специфіка і форми. Пряма електронна реклама: специфіка і форми. Пряма позапоштова реклама: особливості і форми. Креатив оригінал-макету рекламного листа. Правила написанння ефективного тексту. Зарубіжна специфіка. Психотехнології у прямій поштовій і електронній рекламі. Типи і наповнення адресних списків та користування ними. Організація і ведення ПР-акції/камапанії. Переваги, недоліки і пріоритети прямої адресної реклами. Законодавча база ПАР. Особливості назовної реклами та її носіїв. Основні групи форм: щитова (призмавіжн, білборд, брандмауер, блікфанг); електронно-технічна (лайт-бокс, [сітілайт], біжучий рядок) та інші. Переваги, недоліки, пріоритети назовної реклами. Законодавча база назовної реклами. Специфіка реклами на транспорті та носіїв. Форми реклами на транспорті: басорама, панно, наліпки тощо. Переваги, недоліки, пріоритети транзитної реклами. Законодавча база реклами на транспорті.

Реклама у мережі Інтернет. Специфіка Інтернет-реклами. Основні форми реклами у всесвітній електронній мережі. Креатив і веб-дизайн деяких рекламних форм. Переваги, недоліки та пріоритети Інтернет-реклами. Міжнародний банк реклами в мережі Інтернет.

Колористика і реклама. Поняття "кольору" та його особливості. Види і рівні колористики. Колористичні шкали. Психофізіологічний зміст кольору. Колористичні тести та діагностика реклами. Дизайн у рекламі.

Психологія і психотехнології у рекламі. Психоаналітика реклами. Формули АIDА, АIDМА та інші. Психологічні розрахунки реклами. Лінгвонейро-комунікативне моделювання як ефективна рекламна технологія (На базі NLР). Створення реклами за модальними системами, модальними операторами, рефреймінгом, субмодальностями, предикацією та інше. Ментальні фактори у рекламі.

Сучасні рекламні технології і брендінг. Технології унікальних рекламних пропозицій [УРП] (Товарна, торгова, творчо-ореольна та інші). Застосування УРП у рекламі. Бренд та його особливості. Види брендів. Технології брендінга. Бренд-менеджмент.

Медіапланування реклами. Агентства та їх види. Основні поняття і показники медіпланування (рейтинг, доля аудиторії, NUT, мілайн, трулайн, модулайн та інші). Медіабріф. Розрахунки облікової таблиці, бюджету та графіків розміщення реклами. Комп'ютерна медіапланувальна програма.

Організація і проведення рекламної акції/кампанії. Суть, мета і завдання рекламної акції/кампанії. Розробка концепції рекламної а/к. План рекламної кампанії. Приклади вітчизняних і міжнародних рекламних акцій/кампаній. "Топ-менеджер" - фахово-ділова гра.

Регулювання реклами і рекламний ринок. Творчість видатних рекламістів. Суть і види регулювання рекламної діяльності. Законодавче, громадське, споживче, корпоративне та інше регулювання. Закон України "Про рекламу" (2003 р). Європейські та міжнародні стандарти реклами. Український і міжнародний рекламний ринок: стан і тенденції розвитку. Рекламна поетика В. Маяковського. Повчальний креатив Д. Огілві. Рекламні унікальності Р. Рівса. Оригінальна творчість Л. Бернета і У. Бернбаха. Рекламна режисура Ю. Гримова. Розгляд творчості провідних вітчизняних і зарубіжних рекламістів.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 199; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты