Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виборчі технології




Політична сфера суспільства. Поняття політичної сфери суспільства. Поняття держави і громадянського суспільства. Політичні структури держави і громадянського суспільства. Політичні відносини. Індивідуальна, групова і загальносуспільна політична свідомість. Професійна і громадська політична діяльність.

Природа, ресурси і технології реалізації політичної влади. Основні підходи до тлумачення природи політичної влади. Структура політичної влади. Типологія політичної влади. Ресурси політичної влади. Традиційна, харизматична, раціонально-правова, плюралістично-демократична легітимність політичної влади. Правові, соціальні і психічні норми-регулятори суспільного життя.

Організація і функціонування політичних систем і режимів. Поняття і сутність політичної системи. Функції політичної системи. Поняття і сутність політичного режиму. Демократичні, авторитарні і тоталітарні політичні режими. Парламентська і президентська республіка та їхні різновиди. Парламентська і абсолютна монархія.

Політична комунікація та інформаційна влада. Політична комунікація та її роль у функціонуванні політичної сфери суспільства. Функції та засоби політичної комунікації. Політична символіка. Інформаційна влада. Засоби масової комунікації. Мас-медіа і громадська думка. Політичне маніпулювання.

Вибори як вид політичної технології. Політичні технології та їх роль у політичному житті суспільства. Політичне лідерство в контексті технологій виборювання політичної влади. Типологія політичного лідерства. Вибори як процедура формування політичних структур держави та громадянського суспільства.

Менеджмент виборчої кампанії як різновид політичного менеджменту. Правові, соціальні та психічні чинники регламентації виборчого процесу. Формування політичної та виборчої команди. Кількісний та якісний склад команди. Структура команди. Соціально-психологічні та політичні ролі в команді.

Політичний аналіз та прогнозування виборчої кампанії. Методологія і методи політичних досліджень, політичного аналізу і прогнозування. Оцінка розстановки політичних сил в країні, регіоні, адміністративно-територіальної одиниці. Рівень розвиненості політичних структур. "Розкручені" та потенційні лідери країни, регіону, адміністративно-територіальної одиниці. Прогнозування поведінки суб'єктів виборчого процесу. Написання передвиборної програми.

Розробка стратегії і тактики виборчої кампанії. Поняття стратегії виборчої кампанії. Основні вимоги до виборчої стратегії. Іміджеві, організаційно-політичні та спеціальні елементи стратегії виборчої кампанії. Особливості національного законодавства щодо висування та реєстрації суб'єктів виборчої кампанії. Технології збирання підписів. Стратегія і тактика роботи із політичними блоками, партіями, громадськими організаціями, політичними лідерами. Стратегія і тактика роботи з виборчими комісіями.

Організація та проведення рекламної політичної кампанії. Політико-психологічний консалтинг. Розробка базового політичного іміджу. Політична режисура та вибір засобів політичної комунікації. Організація громадських зв'язків під час виборчої кампанії. Особливості використання аудіовізуальних, друкованих та електронних засобів масової комунікації, зовнішньої реклами та неперіодичних друкованих матеріалів.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты