Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сучасні інформаційні агенції




Сучасні інформаційні агенції (ІА) як складова міжнародної інформаційної індустрії: етапи становлення і конкурентна боротьба. ІА як складова світової інформаційної індустрії. Історичні етапи та особливості розвитку провідних ІА світу. Глобалізація масової комунікації і міжнародні відносини: мас-медійний аспект.

Сучасні умови діяльності провідних інформаційних агенцій. Історичні закономірності діяльності найбільших ІА. Організаційні зміни в глобальній системі найбільших ІА. Тенденції взаємодії ІА з іншими учасниками світових інформаційних потоків. Форми власності ІА. Використання нових інформаційних технологій.

Інформаційні агенції на фінансових ринках світу. Передумови появи ІА на фінансових ринках європейських держав. Класифікація традиційних фінансових послуг інформаційних агенцій «Великої трійки». Особливості фінансових послуг агенцій Bloomberg та Thomson Financial. Загальні тенденції в діяльності сучасних ІА на фінансових ринках світу.

Становлення та діяльність світових агенцій телевізійних новин.

Диверсифікація діяльності сучасних ІА. Актуальні тенденції діяльності ІА в галузі телевізійних новин. Феномен CNN. Європейський Союз Радіомовлення: структура, процес формування європейського мовлення. Проект «Євробачення».

Інформаційні агенції у структурі ЗМІ країн Східної Європи. Особливості розвитку східноєвропейської моделі засобів масової інформації. Національні інформаційні агенції країн нових демократій Східної Європи. Засоби масової інформації Польщі. Засоби масової інформації Угорщини. Засоби масової інформації Чеської Республіки. Вплив національних інформаційних агенцій на політичне та громадське життя суспільства держав Східної Європи.

Напрями та динаміка реформування системи ЗМІ у нових демократіях Східної Європи. Зміна правового забезпечення діяльності національних ЗМІ у країнах Східної Європи. Трансформація власності у сфері мас-медіа в Польщі, Угорщині та Чеській Республіці. Сприяння трансляції європейських програм у країнах Східної Європи. Розширення Європейського Союзу на Схід та проблема національного інформаційного простору.

Інформаційні агенції країн Північної Америки. Історичні та культурні особливості формування північноамериканської моделі ЗМІ. Новітні процеси в інформаційній сфері США. Відмінності ринку американських друкованих ЗМІ (оглядово). Американське телебачення у системі внутрішньополітичних комунікацій (оглядово). Провідні американські інформаційні агенції: AP та UPI – минуле та сучасне. Етичні принципи у діяльності американських ЗМІ: історичний аспект.

Вплив інформаційних агенцій на формування громадської думки в США . Американський уряд та завдання оперативного поширення інформації. Джерела формування політичних установок громадськості США: мас-медійний аспект. Роль американських ЗМІ у вирішенні національних та світових проблем. Вплив переконань знаних представників ЗМІ на громадську думку в США (феномен Ларі Кінга).

Особливості ринку ЗМІ Сполучених Штатів Америки. Законодавча база діяльносі друкованих ЗМІ США. Американські друковані ЗМІ як невід’ємний чинник внутрішньополітичного життя країни. Регіональна складова в системі друкованих ЗМІ Сполучених Штатів Америки. Надрегіональні ЗМІ США та їх вплив на прийняття зовнішньополітичних рішень уряду країни.

Агенції телевізійних новин США у світовій системі політичної комунікації. Правові умови діяльності електронних ЗМІ США. Вплив нових інформаційних технологій на еволюцію американських електронних ЗМІ. Американські електронні мас-медіа у світовій системі політичної комунікації (феномен CNN). Глобальне супутникове телебачення й міжнародні відносини: американський досвід.

Світові інформаційні агенції у системі міжнародних мас-медіа. Роль світових агенцій новин у міжнародному інформаційному потоці. Характеристика учасників «Великої трійки» інформаційних агенцій. Вплив новітніх інформаційних технологій на діяльність провідних інформаційних агенцій. Участь найбільших інформаційних агенцій у формуванні світових агентств телевізійних новин. Структурні трансформації світової медіа-індустрії. Діяльність світових інформаційних агенцій в Україні.

Новітні тенденції у розвитку інформаційних агенцій в Україні. Вплив процесів глобалізації на розвиток світових мас-медіа. Структурні трансформації вітчизняної медіа-індустрії: «українська четвірка» інформаційних агенцій. Глобальні медіа-імперії: присутність на українському ринку. Роль держави у розвитку новітніх процесів у засобах масової інформації. Проблеми входження України у європейський та світовий масовоінформаційний простір. Субрегіональні інформаційні агенції.

Світові інформаційні агенції та формування мультимедіа-імперій: їх вплив на етнокультурні процеси. Трансформації державної політики в галузі ЗМІ: світові процеси. Австралійська модель телемовлення: увага до етнокультурних процесів. ЗМІ країн тихо-океанського регіону: проблеми культурної самобутності та інформаційної експансії (ЗМІ Японії, Південної Кореї, Китаю). Взаємозв’язки світових ЗМІ та національної політики (на прикладі ЗМІ країн Латинської Америки).

Українські інформаційні агенції в контексті розвитку світових мас-медіа. Характеристика змін у структурі ЗМІ України: приватні та державні інформаційні агенції. Позитивні та негативні тенденції процесу концентрації ЗМІ в Україні. Вплив нових інформаційних технологій на діяльність українських інформаційних агенцій. Домінуюча роль телебачення у суспільному житті держави: рівень відповідності світовим тенденціям.

Вплив світових інформаційних агенцій на політичне життя в Україні. Світові інформаційні агенції в інформаційному просторі України: роль, впливи, цілі діяльності. Новітні світові мас-медіа в політичній комунікації в Україні. Діяльність представництв світових інформаційних агенцій в Україні.

Традиції та умови підготовки професійних кадрів для системи інформаційних агенцій. Національні системи та підходи у підготовці професійних кадрів для ЗМІ: завдання, традиції і новаторство. Особливості підготовки журналістів в Україні: проблеми, здобутки, трансформації. Система підготовки професійний кадрів у Європі. Американський шлях до роботи у інформаційних агенціях різного типу. Робота кореспондента інформаційної агенції з джерелом інформації. Основні підрозділи інформаційної агенції. Підготовка журналіста агенції. Спеціалізація журналіста. Робота в команді.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 250; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты