Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перше косіння.




При досягненні травостоєм, висоти 6-7 см проводять перше скошування, яке сприяє кущінню газонних злакових трав. На лисинах проводять додатковий підсів газонних трав (Сербіна О.Н., 2003).

Не слід чіпати траву, поки вона не досягне висоти в 75 мм, а потім підстригають газон, щоб стимулювати зростання енергійного густого покриву (під ред. Шаповалова С.М., 1998).

Перше косіння проводять, коли трава відросте до 10 см. За один укіс зрізають не більше 3 см. У подальшому косять при відростанні трави в залежності від призначення газону (Кочережко О.І., Кочережко Н.В., 2003).

На нових травостоях перші 2-3 скошування рекомендується проводити вручну, оскільки дерен ще не зміцнів. Скошування починають при висоті травостою 7-8 см (Агафонов Н.В., Мамонов Є.В., Іванова І.В. та ін., 2000).

Перше скошування газону проводять при висоті травостою 12-15 см і тільки в суху погоду. За добу до першого скошування газон накочують легким катком. Скошену траву залишають на поверхні грунту. Це оберігає її від зайвих випарів, а органічні залишки надалі служать добривом (Рукавчук Л.М., 1998).

Отож, перше косіння рекомендується проводити, коли трава досягне висоти: на партерних газонах - 6-8 см, на звичайних - 10-12 см. Перший укіс необхідно робити на високому зрізі (у партерних газонів на висоті 4-5 см, у звичайних -6 -7 см). Особливо ретельно до першого укосу треба готувати газонокосарку. Ножі її повинні бути добре наточені, щоб не м'яти і не виривати з коренем молоду, погано укорінену поки траву. Бажано, щоб косарка мала ємність для збору трави. Застосування такої ємності, з одного боку, заощадить сили і час на згрібання трави і, з іншого боку, дозволить менше травмувати молоду, ніжну траву при згрібанні.

Повторні стрижки необхідно проводити, як тільки трава відростає на 3-5 см, тобто кожний тиждень-півтора (в залежності від погоди і виду трави). При цьому здійснюючи кожну наступну стрижку, треба потроху знижувати висоту зрізу, доводячи її до оптимальної для даного виду газону.

Важливим заходом по догляду за молодим газоном є прополювання. Проводять її по мірі появи бур'янів, вручну (за винятком дуже великих ділянок, де це зробити неможливо фізично). А ось підгодівлі в перший рік життя можна не робити, оскільки при підготовці грунту до нього були внесені всі необхідні на перший час поживні елементи.

Якщо газон закладений під деревами, то в кінці літа - восени з нього необхідно видаляти опале листя. Робити це потрібно дуже акуратно, ні в якому разі не вичісуючи незміцнілі ще сходи граблями. Краще всього в цьому випадку використовувати садовий пилосос, встановивши його на виду.

Важливо: не можна ходити по молодому газзоні (особливо до першого косіння).


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 145; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты