Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Аерація газону.




Аерація газону, або провітрювання, благотворно впливає на його стан. Дуже важливо своєчасно провітрювати газон. Це допомагає газону отримувати корисні речовини, воду і кисень. Провітрюючи газон, тим самим допомагаємо корисним речовинам, усмоктуючись глибше в грунт, досягати коренів газону. До того ж, аерація довше затримує воду в грунті. Суть провітрювання дуже проста. У грунті проробляють отвори або надрізи, з метою проникнення в нього повітря та води. Проте зробити це не так легко. Викликає труднощі обробка великого газону, іноді складно вирішити, чи потрібно це робити, досить складно також вибрати потрібні інструменти.

Якщо газон знаходиться у хорошому стані, то його можна провітрювати не більше одного разу на рік. Цього буде достатньо для того, щоб газон продовжував перебувати у відмінному стані і чудово виглядав. В країні з теплими кліматичними умовами газон необхідно провітрювати пізньою весною. В країні з прохолодними кліматичними умовами газон краще провітрювати восени.

Влітку газон краще не провітрювати, тому що він буде перебувати під палючим сонцем і жаркою погодою.

Найкращий час для провітрювання газону - це вересень. Потрібно вибрати день, коли земля волога. Для початку скаріфіковують газон, після цього мульчують його поверхню. Це посилює дренаж грунту, а виросле молоде коріння надає більшої опірності траві від посухи на наступне літо. Але якщо газон виглядає не так добре і зелено як раніше, то необхідно провести провітрювання газону. Проте проблеми бувають і з газонами, для зростання яких застосовували добрива. Це виражено тим, що на певних ділянках газону, після застосування добрива і поливання газону, залишаються маленькі горбки і земля не вирівнюється. Такий стан грунту може означати те, що грунт надто ущільнений, і тому через нього не проходить вода і необхідні для нормального росту поживні речовини і, отже, вони не доходять до коренів трави.

Якщо діти або домашні улюбленці щоденно грають на газоні, то слід провітрювати газон більше, ніж два рази на рік. Справа в тому, що якщо постійно топтати газон, то грунт під газоном з часом починає ущільнюватися, а цього не можна допускати.

Якщо на вашому газоні досить часто з'являються соломинки, то вам потрібно проводити аерацію газону більше одного разу на рік. Соломинки сповільнюють всмоктування води, що уповільнює процес поглинання кисню і корисних речовин корінням трави. Це призведе до того, що в результаті газон поступово почне гинути і стане схожим на пустир. Якщо грунт, на якому зростає газон глинистий, то також необхідно провітрювати газон частіше, тому що в глинистому грунті повітря погано циркулює, а також такий грунт погано всмоктує воду. У такому випадку, рішенням проблеми буде аерація газону. Тоді коріння трави будуть отримувати достатньо води, корисних речовин та повітря. В результаті покращиться газообмін, необхідний для росту коренів. Кисень буде надходити в злежаний шар, а шкідливий вуглекислий газ, який перешкоджає повноцінному доступу води до коренів, буде виходити.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 162; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты