Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Стаття 152. Зґвалтування




1. Зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з ви­користанням безпорадного стану потерпілої особи, - карається позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

2. Зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка ра­ніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153-155 цього Кодексу, - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

3. Зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього - карається позбавленням волі на строк від семи до двана­дцяти років.

4. Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього - карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ят­надцяти років.

 


Засоби самозахисту.

 

Останнім часом все більше доброчесних громадян шукає відповідь на наступне питання: чи давати можливість грабувати нас, безкарно обирати, калічити і т.і. або встати на захист здоров’я, честі, достоїнства себе, своєї сім'ї..?

Якщо прийнято рішення - захищатися, то одразу виникають наступні запитання:

ü Які існують сучасні технічні засоби самозахисту?

ü Які технічні засоби дозволені законодавством?

ü Які переваги та недоліки притаманні кожному виду засобів самозахисту?

ü Як правильно застосувати той чи інший засіб самозахисту?

ü Які технічні засоби самозахисту обрати для себе та членів своєї родини?

 

Аналітичний огляд засобів самооборони.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты