Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виписка довіреностей




Цей програмний модуль призначений для виписки довіреностей на отримання товарно-матеріальних цінностей.

Спочатку користувачу необхідно буде вказати у полі на формі рік, за який виписується довіреність (рік повинен задаватися чотирма цифрами) та вибрати з відповідного списку підрозділ.

Для формування нової довіреності натискаємо на кнопку «Нова довіреність». Програма чистить поля на формі та встановлює курсор на поле для заведення номеру довіреності. Нумерація довіреностей відбувається автоматично, шляхом збільшення на одиницю номеру останньої заведеної довіреності (кожний рік нумерація звітів починається заново). Номер повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999999. Ліворуч від номеру довіреності програма самостійно проставляє порядковий номер довіреності в поточному році. В поле для дати видачі довіреності програма також автоматично додає поточну дату, а в поле для останньої дійсної дати - на три дні більшу. Ці дати користувач може змінити вручну, або вибрати потрібне значення за допомогою календаря, який з’являється на екрані при натисканні на відповідні кнопки, що розташовані праворуч від дат. Далі користувач повинен вказати наступні реквізити: серію довіреності; прізвище, ім’я, по батькові особи, на яку ця довіреність виписується; документ, що засвідчує особу, серію, номер та дату видачі цього документу, найменування установи, яка його видала; найменування постачальника, номер та дата рахунку для оплати. Одержувача та постачальника можна вибрати з переліку співробітників та партнерів за допомогою стандартного вікна для вибору партнерів, яке відкривається при натисканні на відповідні кнопки, що розташовані праворуч від найменувань цих реквізитів (при цьому можна дуже швидко знайти потрібну особу (партнера), вказав лиш невеликий фрагмент її назви у полі для пошуку). Прізвище особи та документу, що її засвідчує, також можна вибрати з переліку цих же реквізитів, що були вказані у раніше виписаних довіреностях.

Нижче розташована таблиця з переліком матеріальних цінностей, які необхідно забрати. Ця таблиця містить такі графи: порядковий номер рядка, найменування цінностей, одиниця виміру, кількість та кількість прописом, яку програма проставляє автоматично в залежності від вказаної кількості.

Кнопка «Знищити» видаляє поточну довіреність. При натисканні на кнопку «Проглянути» на екрані з’являється вікно з переліком всіх виписаних довіреностей за вказаний рік. Також за допомогою групи залежних перемикачів можна вибрати необхідну кількість рядків у таблиці з переліком цінностей при друці довіреностей. На середній панелі форми розташований навігатор, який дозволяє в межах вказаного року переміщатися з одної довіреності до іншої.

Для цих документів передбачена друкована форма, що самостійно може змінюватися користувачем за допомогою редактору макетів друкованих документів, який з’являється на екрані при натисканні кнопки «Редагування макетів документів» на панелі інструментів головного вікна, або при виборі аналогічного пункту в меню „Файл”. Вибрати необхідний макет довіреності можна з відповідного списку на верхній панелі форми.

Для того, щоб роздрукувати заяву на принтері чи переглянути її друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты