Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оборотна відомості по рахунках у розрізі аналітики першого рівня




Даний модуль програми дозволяє сформувати оборотну відомість по рахунку у розрізі аналітики першого рівня за будь-який обраний період у році.

Спочатку необхідно вибрати зі списку підрозділ, та вказати у відповідному полі на формі код того рахунку, по якому буде формуватися дана оборотна відомість. Цей рахунок можна також вибрати за допомогою стандартної форми для вибору рахунків, яка відкривається на екрані при натисканні на кнопку, що знаходиться праворуч від поля для рахунку. Далі потрібно вказати рік та вибрати з відповідних списків для місяців початок і кінець періоду. Для формування оборотної відомості по обраному рахунку необхідно натиснути на кнопку «Сформувати». Сама відомість відображається на формі у таблиці, рядками якої буде перелік аналітичних об’єктів першого рівня, та містить наступні графи: код та найменування для аналітики (це може бути партнери, матеріально-відповідальні особи, співробітники, перелік банків чи кас підприємства, статті), сальдо на початок періоду по дебету і кредиту, перелік кореспондуючих рахунків по дебету, загальний підсумок оборотів по дебету за період, перелік кореспондуючих рахунків по кредиту, загальний підсумок оборотів по кредиту за вказаний період, сальдо на кінець періоду по дебету і кредиту. Самий останній запис у переліку аналітичних об’єктів містить загальні підсумкові суми по всіх графах.

Кнопка «Докладно» дозволяє переглянути на новій сторінці форми для кожного аналітичного об’єкту докладну інформацію по окремих проводках, які складають підсумкову суму оборотів для того чи іншого рахунку для поточного рядка. В цій довідковій інформації по кожній проводці буде зазначений номер і дата документа, кореспондуючий рахунок, код і найменування зустрічного партнера по аналітиці, стаття, сума по проводці, а також основний рахунок, код матеріально-відповідальної особи та номер того звіту, який містить дану проводку.

Для того, щоб роздрукувати оборотну відомість по рахунку в розрізі аналітики першого рівня на принтері або переглянути її друковану форму у вікні попереднього перегляду на екрані, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В залежності від кількості кореспондуючих рахунків по оборотах, користувач може обрати книжкову чи альбомну форму для друку, що визначається шляхом встановлення необхідної позначки у відповідної групі залежних перемикачів.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты