Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Сальдо та обороти по рахунках у розрізі об’єктів аналітичного обліку




Це модуль програми призначений для перегляду сальдо та оборотів по рахунках у розрізі об’єктів аналітичного обліку, які визначені для них у довіднику рахунків, після формування оборотної відомості по рахунках за місяць.

Спочатку необхідно буде вказати у полі на формі рік, що повинен складатися з чотирьох цифр, вибрати з відповідних списків місяць та підрозділ. Після цього на формі оновляться дані в таблиці з сальдо та оборотами по всіх рахунках. Ліворуч від таблиці розташоване дерево з переліком рахунків, за допомогою якого дуже легко можна переглянути інформацію по всіх рівнях об’єктів аналітичного обліку для обраного рахунку, послідовно відкриваючи для цього необхідні вузли дерева.

Для кожного рахунку передбачено як мінімум три обов’язкових рівня в дереві, а саме рахунок, субрахунок, субрахунок другого порядку, номери для яких відображаються у найменуванні вузлів після символу підкреслення. Подальші рівні залежать від переліку об’єктів аналітичного обліку, який вказаний для конкретного рахунку у відповідному довіднику. В найменуваннях таких вузлів будуть присутні власні назви для аналітики, а через символ підкреслення значення кодів для них. При відкритті будь-якого доступного вузла дерева, у таблиці відображаються сальдо на початок місяця, обороти та сальдо на кінець для аналітики на наступному рівні, а при закритті вузла - сальдо та обороти для аналітики на тому самому рівні що і сам цей вузол. Як тільки користувач відкрив останній доступний вузол в дереві, то на формі стане активною кнопка «Обороти», за допомогою якої можна переглянути всі проводки по оборотах за місяць для об’єктів аналітичного обліку на останньому рівні. Для кожної проводки буде зазначений номер і дата документа, кореспонденція (рахунок, аналітика, стаття), сума по проводці (в окремій графі по дебету чи кредиту) та деяка інша довідкова інформація (основний рахунок, код матеріально-відповідальної особи та номер звіту).

Для того, щоб роздрукувати сальдо та обороти за місяць по об’єктах аналітичного обліку, перелік яких відображений у таблиці на формі, або переглянути дану друковану форму у вікні попереднього перегляду на екрані, потрібно скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты