Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок собівартості реалізованих товарів




Даний програмний модуль призначений для розрахунку собівартості реалізованих товарів за місяць.

Перед проведенням такого розрахунку необхідно буде вказати у полі на формі рік, що повинен складатися з чотирьох цифр, вибрати з відповідних списків місяць, підрозділ та вибрати з власного списку потрібний алгоритм розрахунку, а далі натиснути на кнопку «Розрахунок», після чого на екранній формі відображаються розраховані сума собівартості реалізованих товарів, сума реалізованої націнки та сума транспортно-заготівельних витрат.

Для настроювання алгоритмів розрахунку необхідно скористатися кнопкою «Настройка», яка відкриває на формі нову сторінку.

Для створення нового алгоритму потрібно натиснути на відповідну кнопку навігатора, та завести для нього найменування. Далі необхідно вказати мнемонічні позначення для сальдо по рахунках, що відображають залишки товарів у продажних цінах, залишки транспортно-заготівельних витрат та залишку торгової націнки на початок місяця. Всі ці позначення беруться у круглі скобки, усередині яких для дебетового сальдо по рахунках ставиться слово «Дт», для кредитового сальдо – «Кт», а через пробіл заводиться код потрібного рахунку. Потім потрібно вказати мнемонічні позначення для сум по всіх проводках, що відображають купівельну вартість придбаних товарів, нараховану торгову націнку, суму транспортно-заготівельних витрат та виручку від реалізації товарів за місяць. Позначення для проводок також обов’язково беруться у круглі скобки, та можуть бути двох типів. Для позначень першого типу усередині скобок вказується код рахунку для дебету, а через кому, код рахунку для кредиту, що означає суму по всіх цих проводках. Для позначень другого типу усередині скобок можна вказати слово «Дт», а через пробіл код рахунку, що означає суму по всіх проводках, в дебеті яких присутній заведений код рахунку, або вказати слово «Кт», та через пробіл також код відповідного рахунку, що означає суму по всіх проводках, які мають заведений код рахунку вже в кредиті. Позначення для проводок можуть виступати в якості окремих аргументів, що складають математичні вирази з використанням відповідних знаків арифметичних дій. Щоб завершити настроювання алгоритмів розрахунку та повернутися на попередню сторінку форму, потрібно натиснути на кнопку «Назад».

Після проведення розрахунку, можна скористатися кнопкою «Друк», щоб у вікні попереднього перегляду друкованих форм переглянути на екрані всі розраховані згідно визначеного алгоритму суми і остаточні значення для суми собівартості реалізованих товарів, суми реалізованої націнки та суми транспортно-заготівельних витрат за обраний місяць, або роздрукувати їх.

5.10. Меню „Податковий облік ”

В меню «Податковий облік» сконцентровані пункти для виклику програмних модулів для ведення податкового обліку. Вони призначені для виписки податкових накладних, формування реєстрів податкових накладних та формування реєстрів отриманих та виданих податкових накладних.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты