Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Групи користувачів




Даний пункт меню призначений для визначення груп користувачів та прав їх доступу до окремих пунктів меню програми та даних.

Перед тим як призначати права доступу для користувачів (до програм або даних), необхідно визначати самі ці групи. Щоб створити нову групу користувачів, знищити існуючу чи скорегувати назву групи, потрібно натиснути на кнопку „Додати групу користувачів”. При цьому на екрані відкриється нове вікно у вигляді таблиці, яка складається з двох колонок – коду та найменування групи. Код групи повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999. На нижній панелі цього вікна є навігатор, за допомогою якого можна переміщуватися між записами в таблиці, додати нові або знищувати існуючі записи. При закритті даного вікна перелік груп користувачів також оновиться.

Далі з відповідного списку вибирається необхідна група користувачів. На формі присутні дві закладки, «Доступ до програм» та «Доступ до даних».

Перша закладка дозволяє визначити які пункти головного меню програми будуть відображатися на екрані для кожної вибраної групи користувачів. В лівій частині цієї закладки знаходиться ще один список, в якому перелічені всі основні пункти головного меню, такі як „Файл”, „Довідники”, „Операції з обладнанням”, „Менеджмент торгівлі”, „Кількісно-сумовий облік”, „Фінансовий облік”, „Податковий облік” та „Сервіс”. При виборі зі списку того чи іншого пункту меню, в правій частині закладки перелічуються вже рядки з вертикального меню, і в цьому переліку користувач сам вибирає та позначає „галочками” ті пункти меню, які мають відображатися на екрані для вибраної групи користувачів. Слід зауважити, що коли позначаються або знімаються позначки з якихсь пунктів меню, будуть активними або неактивними і відповідні кнопки на панелі швидкого запуску або центрі керування. Також необхідно слідкувати, щоб хоча би одна з груп користувачів, наприклад, „Адміністратор”, повинна мати доступ до пунктів меню „Групи користувачів” та „Паролі користувачів”.

На другій закладці для вибраної групи користувачів визначається доступ до заведення та редагування даних або тільки перегляд даних. Кожний з цих режимів вибирається шляхом встановлення відповідної позначки у групі залежних перемикачів.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты