Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заведення сальдо по рахунках




Даний модуль програми призначений для заведення та коригування сальдо на початок місяця та оборотів з початку року по рахунках в розрізі тих об’єктів аналітичного обліку, які передбачені в довіднику рахунків.

Спочатку користувачу необхідно буде вказати у полі на формі рік, що повинен складатися з чотирьох цифр, вибрати з відповідних списків місяць та підрозділ. Далі потрібно вказати код рахунку, для якого заводиться сальдо. Рахунок можна вибрати за допомогою форм для вибору рахунків, яка відкривається на екрані при натисканні на кнопку, що розташована на формі праворуч від цього реквізиту.

Тепер можна безпосередньо приступати до заведення сальдо на початок місяця по обраному рахунку та оборотів по ньому. В таблицю з сальдо можна заводити наступні реквізити: код аналітики по партнерах (матеріально-відповідальних особах, співробітниках, банках чи касах підприємства), стаття витрат-доходів, номер і дата документа, сума сальдо по дебету, сума дебетових оборотів з початку року по вказаній аналітиці, сума сальдо по кредиту, сума кредитових оборотів з початку року. Нижче таблиці на формі відображається найменування для аналітики по партнерах. Дату документа можна вибрати за допомогою календаря, потрібні коди партнерів та статті можна вибирати за допомогою відповідних форм для вибору реквізитів (партнерів чи статей), які відкриваються на екрані при натисканні на кнопки з трьома крапками, що з’являються у графах таблиці у режимі редагування (ці форми також можна викликати просто двічі клацнувши «мишкою» по відповідних графах). В залежності від типу обраного рахунку та переліку об’єктів аналітичного обліку, що вказані для нього у довіднику рахунків, в таблиці будуть відображатися тільки графи, які відповідають цим ознакам. Наприклад, якщо тип вказаного рахунку активний, то в таблиці не будуть висвічуватися графи для сальдо та оборотів по кредиту, а для пасивних рахунків навпаки – сальдо та обороти по дебету, або якщо в переліку об’єктів аналітичного обліку немає статті чи номеру документа, то і відповідні графи в таблиці з сальдо також не будуть доступними. За допомогою навігатора на нижній панелі вікна можна послідовно перебирати всі записи в таблиці даних, швидко переходити на перший чи на останній запис, додати нові і вилучити вже існуючі записи.

Кнопка «Підсумки по аналітиці» відображає на новій сторінці форми підсумкові суми сальдо та оборотів з початку року по обраному рахунку в розрізі аналітики по партнерах, та аналогічні підсумки по всьому рахунку. Якщо встановити позначку «Підсумки по статтям», то при натисканні на цю кнопку підсумки сальдо та оборотів будуть виводитися у розрізі заведених для даного рахунку статей (щоб після цього повернутися до подальшого заведення сальдо, потрібно натиснути кнопку «Назад»).

В верхній частині вікна розташована кнопка “Підсумок по рахунках”, за допомогою яких можна переглянути на екрані підсумкові суми дебетових та кредитових сальдо та оборотів з початку, які згруповані по субрахунках першого порядку чи другого порядку, та перевірити загальні суми сальдо та оборотів по всіх рахунках.

Якщо встановити ознаку «По всіх рахунках», то у таблиці можна буде заводити сальдо та обороти з початку року в розрізі відповідних об’єктів аналітичного обліку одразу по всіх рахунках, значення яких користувач повинен буде вказувати у додатковій графі таблиці.

Для того, щоб роздрукувати заведені сальдо та обороти з початку року по всіх рахунка на принтері або переглянути дану друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Також можна роздрукувати тільки поточний рахунок, для чого користувач повинен встановити позначку «Друк поточного рахунку».


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты