Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технологія виробництва червоної цегли. Вплив на навколишнє середовище




Етапи обробки сировини

Щоб цегла придбав потрібну форму і вигляд, він повинен пройти кілька стадій обробки:
1)Подрібнення і перемішування;
2) Добавка компонентів і надання форми;
3) Сушка;
4) Випал.

А тепер детальніше:
Для його виготовлення подрібнюють глиняну масу, всі непотрібні елементи прибирають, перемішують до однорідної консистенції, перетворюючи вихідну суміш практично в пил. Після цього додають всі необхідні компоненти і надають цеглі форму. На наступному етапі обробки видаляють зайву вологу, тобто піддають сушці. Волога повинна випаровуватися рівномірно і з поверхні цегли, і з його внутрішньої частини. Нерівномірна сушка із зміною температур - причина розтріскувань і зміни форми виробів. І заключні заходи грунтуються на випалюванні. При температурі плавлення до 800 градусів Цельсія і вище майбутній будівельний матеріал доходить до кондиції, при цьому висока температура допомагає компонентам щільно з'єднатися один з одним.

Правильно обпалена червона цегла можна визначити за звуком. Дзвінкий, тонкий і чистий звук при ударі по ньому якраз і повідомляє про це. Перепалена цегла також відразу кинеться в очі по чорній серцевині і оплавленим краях. Ні в якому разі його не можна застосовувати при зведенні несучих стін, підійде лише для фундаменту.
Призначення червоної цегли
• Рядовий цегла (для кладки під штукатурку або облицювання, для перегородок, для огороджувальних і несучих конструкцій).
• Лицьова (для облицювання під розшивку).
• Спеціальний (для печей, димоходів).

Червону поділяють на рядову (будівельну) і лицеву. Остання застосовується практично у всіх областях будівництва.

Рядова цеглина застосовується для зведення несучих стін, внутрішніх перегородок, заповнення порожнеч в монолітно-бетонних конструкціях, кладки фундаментів, внутрішньої частини димарів, промислових і побутових печей, одноповерхових і багатоповерхових будівель і споруд.

Лицьова цеглина виготовляється за спеціальною технологією, яка додає їй масу переваг. ЇЇ звичайно використовують при облицюванні цоколів будівель, стенів, огорож, для внутрішнього дизайну. Лицьова цеглина повинна бути не тільки красивою, але і надійною. Облицювальна цеглина може застосовується при зведенні нових будівель, а також з успіхом може бути використана і в різних реставраційних роботах.

Вплив

При технологічному процесі виробництва цегли підвищене виділення пилу На робочих місцях у приміщеннях підготовки суміші запиленість перевищує санітарні норми від 2 до 20, у формувальному цеху ‑ від 2 до 5 разів.

У цехах сушіння та випалювання в основному виділяється оксид вуглецю ‑ відповідно до 1,5–2 і до 3–4 ГДК, сірчаний ангідрид ‑ відповідно до 1,5 і 2–3 ГДК. Основне пиловиділення при виробництві плит мінеральної вати на дільниці підготовки насадки місцями перевищує санітарні норми у 40–70 разів, на дільниці печей ‑ у 10–20, формування мінеральної вати ‑ у 5–10 разів. Концентрації фенолу, аміаку, формальдегіду перевищують санітарні норми приблизно однаково ‑ до 1,5–2 разів.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты