Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Виробництво силікатної цегли. Переваги та недоліки.




Основним компонентом силікатної цеглини (85–90% по масі) є пісок, тому заводи силікатної цеглини розміщують, як правило, поблизу родовищ піску, і піщані кар'єри є частиною підприємств. Склад і властивості піску визначають багато в чому характер і особливості технології силікатної цеглини.

Вапно є другою складовою частиною сировинної суміші, необхідної для виготовлення силікатної цеглини.

У основі виготовлення силікатної цегли закладений так званий автоклавний синтез:

9 часток кварцевого піску, 1 частка повітряного будівельного вапна і добавки після напівсухого пресування (таким чином, створюється форма цеглини) піддаються автоклавній обробці (дія водяної пари при температурі 170 - 200°С і тиску 8 - 12 атм.). Якщо до цієї суміші додаються атмосферостійкі, лужні пігменти, то виходить кольорова силікатна цеглина.

Переваги силікатної цеглини

Екологічність Силікатна цеглина виготовлена з екологічно чистої натуральної сировини — вапна і піску, за технологією, знайомій людству декілька сторіч.

Звукоізоляція. Це грає важливу роль при зведенні міжквартирних або міжкімнатних стін. Силікатну цеглину застосовують для кладки стін і стовпів в цивільному і промисловому будівництві. В порівнянні з керамічним, силікатна цеглина має більшу щільність.

Висока морозостійкість і міцність. Силікатна цеглина по міцності і морозостійкості значно перевершує марки легких бетонів. На побудовані з нього фасади будівельники дають гарантію 50 років.

Надійність і широкий асортимент. Надійність і широкий асортимент силікатної цеглини дозволяє використовувати її як в новому будівництві, так і при реконструкції. Фактурна, кольорова силікатна цеглина прикрасить фасади як громадських, житлових будівель, так і заміських котеджів, дач.

Тип забарвлення. Кольорова силікатна цеглина забарвлюється в масі так само, як і керамічна цеглина. Але, на відміну від керамічної цеглини, забарвлення силікатного може проводитися тільки за допомогою спеціальних штучних фарбників, а керамічні цеглини набувають певного коліру в результаті змішення різних сортів глини.

Непримхливість. Будови з силікатної цеглини невибагливі і стійкі до зовнішніх чинників. Капризи природи не роблять істотного впливу на його зовнішній вигляд, Фасад зберігає колір і не вимагає додаткового клопоту, за винятком випадків використання в агресивних середовищах або в умовах підвищеної вологості.

Недоліки силікатної цеглини

• Серйозним недоліком силікатної цеглини є знижена водостійкість і жаростійкість, тому її не можна використовувати в конструкціях, що піддаються дії води (фундаменти, каналізаційні колодязі і ін.) і високих температур (печі, димарі і ін.).

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 96; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты