Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Електронна база даних з автотранспортного страхування при МТСБУ. Система електронного обміну даними.




Інформаційна система централізованої бази МТСБУ призначена для збору, обліку і аналізу даних, пов'язаних із Законом про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. У базі накопичуються дані про зареєстровані транспортні засоби, продані страхові поліси, страхові події, виставлені регреси, спроби махінацій і т.п. Таким чином, єдина база дозволяє відстежувати історію клієнта і забезпечувати взаємодію постачальників даних: страхових компаній, державних організацій, контролюючих органів.

Варто зазначити, що діяльність будь – якої організації, і страхової компанії у тому числі, пов’язана з внутрішніми й зовнішніми інформаційними потоками. Зупинимося окремо на електронних потоках інформації. Під ними розуміється обмін даними між структурними ланками цього потоку. Якщо в випадку електронного обміну даними зсередини компанії використовуються локальні мережі, то для обміну даними із зовнішнім середовищем у сучасних умовах використовується мережа Інтернет.

Основними послугами, що використовуються страховими компаніями в Інтернеті є електронна пошта, утримання власної WEB - сторінки, пошукові системи, системи продажу товарів та послуг on-line. Зупинимося більш детально на кожній з послуг.

Електронна пошта (e-mail). Це саме популярне на сьогодні використання Internet у нас в Україні. Завжди всі повідомлення письмові, тому майже документовані. Негативним є те, що послання можуть простежуватися.

Розширення зовнішніх каналів пробудило інтерес до Internet-телефонії. Подібні системи дозволяють реалізувати голосовий зв'язок (і навіть відео конференції) між двома користувачами Internet, а також зв'язок із звичайними телефонними апаратами за допомогою спеціальних шлюзів.

Картина інформаційного забезпечення страхового бізнесу буде неповною, якщо не згадати про продаж полісів із використанням Всесвітньої Мережі. На сьогоднішній день українські страхові компанії відносно цього питання займають позицію спостерігача. Це пояснюється, по – перше, недостатнім рівнем розвитку законодавчої бази стосовно електронної комерції; по-друге – недостатнім рівнем розвитку електронних грошей, таких як пластикові картки (як дебетові, так і кредитні); по – третє, розвиток цього досить прибуткового бізнесу стримує мала розповсюдженість самої мережі Інтернет.

Зараз майже всі провідні страхові компанії України мають свої web сторінки в internet. Щорічно ЛСОУ проводить конкурс на кращий сервер.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 104; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты