Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мета і завдання практики




 

Невід’ємною складовою навчального процесу і важливим етапом у підготовці юристів є проходження студентами практики:

 

Ø у 6 семестрі виробнича протягом 2 тижнів;

 

Яка проводиться у відповідності до «Положення про проведення практики студентів вищих закладів освіти», затвердженого Міністерством освіти України наказом № 93 від 8 квітня 1993 року.

Метою практики є закріплення теоретичних знань, отриманих студентами в процесі навчання в Новокаховському гуманітарному інституті; ознайомлення з системою, структурою, організацією діяльності Державних адміністрацій, місцевих Рад і їх виконавчих органів, судових та правоохоронних органів, органів юстиції, з організацією роботи юридичних підрозділів підприємств, установ, організацій, з функціональними обов’язками працівників зазначених органів (підприємств, установ, організацій), необхідними для їх майбутньої професійної і організаційно-управлінської діяльності; формування професійних умінь і навичок прийняття самостійних рішень під час виконання конкретної роботи; виховання потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати у практичній діяльності.

Завдання, які отримує студент для проходження практики, розроблені кафедрою відповідно до спеціалізації підприємств, організацій, установ.

Практика здійснюється на базі підприємств, організацій та установ.

 

Обов’язки керівників практики і студента

 

Обов’язки керівника практики від вищого навчального закладу

Керівник практики зобов’язаний своєчасно вручити студентам програму, щоденники і направлення, провести загальний інструктаж.

Керівник повинен супроводити студентів на базу практики, представити їх керівникові від бази практики і переконатися в тому, що практика почалася вчасно і без перешкод.

Спільно з керівником від бази практики керівник організовує для студентів навчальні заняття, бесіди з провідними спеціалістами, екскурсії, консультує студентів з питань програми практики.

Спрямовує науково-дослідну діяльність студентів, пов‘язану з підготовкою випускної кваліфікаційної або дипломної роботи .

Контролює виконання програми практики і дотримання студентами правил внутрішнього розпорядку.

Перевіряє звіти про практику і бере участь у складі комісії. Систематично інформує секцію кафедри про хід практики, а після її закінчення робить письмовий звіт про результати практики, висловлює зауваження і пропозиції щодо вдосконалення практичної підготовки студентів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-05; просмотров: 74; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты