Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Визначення технологічних характеристик видання




Видання Шишкової Ксенії «Первая дорога пешком» є дитячою казкою для середнього шкільного віку. Книжка має рукописний оригінал в електронному вигляді. Створення інтерактивного видання дозволяє наповнити твір відповідною мультимедійною інформацією, що забезпечить оригінальне оформлення видання, зручність навігації, цікаве та корисне проведення часу за читанням книги, що особливо важливо для дитячих видань.

Державних стандартів щодо оформлення дитячих електронних видань немає у наявності, тому при визначенні основних технологічних характеристик оригіналу, необхідно спиратися на норми для друкованих видань та візуальну оцінку ергономічності.

За Стандартом Державного комітету телебачення та радіомовлення України «Поліграфія. Видання для дітей. Загальні технічні вимоги» [2] видання, призначені для дітей середнього шкільного віку, тобто 11-14 років, віднесено до третьої групи.

Перш за все, висуваються вимоги до шрифтового оформлення. Мінімальний кегль основного тексту – 12 пунктів. Заборонено використання виворітних, кольорових шрифтів, напівжирного та курсивного накреслення, окрім додаткового тексту, написів та заголовків. Загальна кількість кольорів для тексту видання – не більше трьох, гарнітур та накреслень – не більше чотирьох. Мінімальна довжина рядка – 3 1/2 кв. (63 мм).

Основний текст має бути добре сприйнятим оком дитини, не викликати втому зору при тривалому читанні, тому доречно обрати малоконтрастну гарнітуру – SchoolBookCyrillic. Для заголовку передбачено використання тієї самої гарнітури, тільки більшого кеглю. У тексті передбачено використання графічно оформленої буквиці.

Для кращого орієнтування передбачено наявність колонтитулів із назвою поточного розділу та меню зліва для можливості переходу на початок бажаного розділу. Внизу сторінки буде розташовано колонцифру, а також кнопки для переходу вперед, назад, на початок та у кінець.

Рекомендована ілюстративність видання – від 30%. Отже, у якості графічної інформації будуть представлені ілюстрації до декількох розділів та оформлення титульної сторінки. Додатково на початковій та останній сторінці видання буде вбудовано аудіо інформацію та анімації.

У якості узагальнення характеристики майбутнього видання представлені у таблиці 1.1.

 

Таблиця 1.1 – Характеристики електронного видання-проекту

Характеристики Показники електронного видання-проекту
1. Автор та назва видання Шишкова Ксения. Первая дорога пешком
2. Формат видання PDF
3. Призначення Для дітей середнього шкільного віку.
4. Технологія розповсюдження Мережа Інтернет
5. Тираж, тис. екз. Необмежений
6. Тип основної інформації Об’єм даних, Мб Текст 0,095
7. Тип додаткової інформації Об’єм даних, Мб Графічна 145,6
8. Тип додаткової інформації Об’єм даних, Мб Аудіо 10,3
9. Тип додаткової інформації Об’єм даних, Мб Анімаційна 16,2
10. Гарнітура шрифту SchoolBookCyrillic
11. Кегель основного тексту, п.:
12. Кегль додаткового тексту, п.:
13. Міжрядковий інтервал 1.0

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты