Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розробка концепції видання




Сучасні мультимедійні продукти переважно розраховані для перегляду на повному екрані пристрою відтворення. Такий принцип забезпечує краще сприйняття представленої інформації, концентрацію уваги на читанні тексту та відтворенні графіки, аудіо та анімацій. Тому доцільно обрати формат видання, призначений для відтворення на моніторі з роздільною здатністю 1920х1080, тобто зі співвідношенням сторін 16:9.

У виданні буде застосовано різне оформлення до таких сторінок: титульної, сторінок із назвами розділів, основним текстом та списком використаних матеріалів та авторів.

Титульна сторінка має містити інформацію про автора та інших осіб, що приймали участь у створенні видання, назву та знак охорони авторського права [4]. Окрім обов’язкових даних також необхідно додати кнопки навігації «Наступна сторінка» та «Перехід у кінець книги». У проекті видання передбачено звуковий супровід під час читання. За бажанням читача, його можна відключити за допомогою кнопки, розташованої у правому нижньому кутку кожної сторінки, в тому числі і титульної. Макет титульної сторінки інтерактивного видання наведено на рисунку 2.1.

 

Рисунок 2.1 – Макет титульної сторінки видання

 

Сторінки із назвами розділів окрім заголовків будуть містити графічну інформацію, що відображатиме сюжет розділу у вигляді штрихових ілюстрацій групи I-в [5]. Ліву частину сторінки за проектом видання має бути присвячено змісту книги у вигляді гіперпосилань на всі її розділи із виділенням поточної частини книжки. Таке розташування елементів значно спрощує інтерфейс видання та взаємодію користувача із продуктом.

Внизу сторінки необхідно розташувати кнопки навігації «Перехід на початок книги», «Попередня сторінка», «Наступна сторінка», «Перехід у кінець книги», а також кнопку включення та вимикання аудіо інформації. Також внизу сторінки буде розташовано колонцифру. Макет сторінки із заголовком розділу наведено на рисунку 2.2.

 

Рисунок 2.2 – Макет сторінки із назвою розділу

 

Сторінка з основним текстом матиме аналогічні елементи, що і сторінка із назвою: гіперпосилання на інші розділи, колонцифру, кнопки навігації та управління аудіо інформацією. Оскільки тло сторінки задано користувацькою текстурою, текстову інформацію та гіперпосилання буде розміщено на білій підкладці для відповідності норм сприйняття тексту для дитячих видань третьої групи [2]. Макет сторінки з основним текстом наведено на рисунку 2.3.

 

Рисунок 2.3 – Макет сторінки основного тексту

 

Останню сторінку видання буде присвячено переліку використаних матеріалів та посиланням на авторів. Оскільки графічна інформація є виключно авторською, даний список міститиме перелік фонограм [6]. Тому тло даної сторінки відрізнятиметься за тематикою: замість звичайної текстури доцільно використати музичну символіку у художньому оформленні. Замість переліку гіперпосилань з переходом на розділи, остання сторінка міститиме анімаційну інформацію. Макет останньої сторінки видання представлено на рисунку 2.4.

 

Рисунок 2.4 – Макет останньої сторінки видання

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 153; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты