Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підрозділи, частини, з'єднання Сухопутних військ. Організаційно Сухопутні війська складаються з армійських корпусів, бригад, полків, батальйонів, дивізіонів




Організаційно Сухопутні війська складаються з армійських корпусів, бригад, полків, батальйонів, дивізіонів, рот, батарей, взводів, відділень або екіпажів і обслуг.

Армійський корпус - основне оперативно-тактичне з'єднання.

Бригада– основне тактичне з'єднання.

Вона призначена для ведення загальновійськового, повітряного, протиповітряного, морського бою або для забезпечення бойових дій.

Бригади бувають: механізовані, танкові, артилерійські, ракетні, зенітно-ракетні і т.п. У Сухопутних військах бригада складається з управління, декількох батальйонів (дивізіонів) основних родів військ, підрозділів бойового, технічного і тилового і медичного забезпечення.

Полк – основна тактична частина в деяких видах Збройних сил і родах військ.

Призначений для виконання бойових задач, як у складі з'єднання, так і самостійно. У залежності від приналежності до роду військ (сил) спеціальних військ, він може вести загальновійськовий, протиповітряний, повітряний бій або забезпечувати бойові дії. Полк, як правило, складається з управління, декількох батальйонів (дивізіонів), підрозділів бойового, технічного, тилового і медичного забезпечення.

Батальйон (дивізіон) – основний тактичний підрозділ Сухопутних військ, морської піхоти ( РВіА, ППО ).

Батальйон може бути механізованим, танковим, аеромобільним, інженерно-саперним, автомобільним (дивізіон -артилерійським, ракетним, реактивним, протитанковим, зенітно-ракетним, зенітним ракетно-артилерійським) і т.п. Механізований (танковий) батальйон складається з командування, штабу, бойових підрозділів [трьох механізованих (танкових) рот, танкової (механізованої) роти], підрозділів бойового забезпечення, підрозділів технічного забезпечення і тилу. До складу бойових підрозділів артилерійського дивізіону входять три артилерійські батареї.

Рота (батарея) – тактичний підрозділ Збройних сил.

Може бути механізованою, танковою, радіотехнічною, інженерно-саперною, автомобільною (артилерійською, зенітно-ракетною, реактивною, протитанко-вою) і т.п. Рота (батарея), як правило, входить до складу батальйону (дивізіону) та складає основу з його бойових підрозділів.

Взвод – тактичний підрозділ, що як правило, входить до складу рот і батарей.

Можуть бути й окремі взводи в складі частин, з'єднань, управлінь, установ і т.п. Існують взводи механізовані, аеромобільні, артилерійські, мінометні, протитанкові, розвідувальні, інженерно-саперні, зв'язку, управління, комендантські, господарські, забезпечення, обслуговування і т.п..

Як правило взвод у своєму складі має два-чотири відділення (обслуги, екіпажа).

Відділення (екіпаж, обслуга) – первинний тактичний підрозділ, що як правило, входить до складу взводів.

У відділенні (екіпажі, обслузі) може бути від 3 до 12 чоловік. Воно входить до складу механізованих, аеромобільних, саперних і інших взводів. У танкових військах (авіації) відділення називають екіпажем танка (літака, вертольота). В артилерії – обслугою гармати.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты