Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Способи знищення противника у місті




 

в підземних комунікаціях

 

 

в підвальних приміщеннях та на дахах

 

на верхніх поверхах будинку


 

 

в кімнатах будинку

 

 

броньованих цілей на вулиці міста

 

У горах на важкодоступних ділянках місцевості механізований взвод може діяти самостійно, у відриві від роти, а відділення, як правило, у складі взводу. Механізований взвод (відділення), як правило, діє в пішому порядку, використовуючи спеціальне спорядження.

У ході наступу посилюється спостереження, особливу увагу звертають на своєчасне подавлення вогневих засобів противника, який веде фланговий вогонь, на виявлення та знищення засад, а також на використання кулеметів та снайперської гвинтівки.

Під час атаки висоти з багатоярусним розташуванням противника його вогневі засоби та жива сила подавлюються одночасно на всіх ярусах. Під час атаки першого ярусу чистина вогневих засобів взводу (відділення) веде вогонь по противнику на наступних ярусах і по його вогневих засобах, які ведуть фланговий вогонь. Бойові машини піхоти (бронетранспортери), танки переміщаються по доступній для них місцевості і підтримують взвод вогнем, де не можливо, для перевезення особового складу залучаються вертольоти показано на рис. 15, використовується пакотягловий транспорт (у якості тягової сили: коні, віслюки, верблюди, мули, а також роботи показано рис. 16,17,18.

 

Рис 15. Дії механізованого взводу в горах з залученням вертольотів. Рис 16. Паковий віслюк, (мула) норма навантаження 50 кг

 

Рис. 17 Пакові коні, норма навантаження до 75кг

 

Рис.18. Пакові роботи (норма завантаження до 150 кг).

 

 

Для дії у горах особовий склад проходить гірську підготовку та забезпечується

спеціальним спорядженням.

Порядок дій в горах. Рис 18 (а, б, в, г, д, е, є)

 

а) способи подолання горизонтальної гірської тераси

б) підйом по льодовому уклону в) вирубування сходинок г) спуск по льодовому укліну

на кішках «зігзагом» для підйому по крутому укліну спиною по укліну

 

д) підйом по мілким малостійким зсувам е) подолання гострих скельних гребнів

є) використання спорядження для підйому (спуску) в ході ведення бойових дій

Рис. 19. Варіант ведення бойових дій у горах

Гірські ріки форсуються в ході наступу, як правило, вбрід, а також де можливо, обладнуються десантні, паромні та мостові переправи показано на рис. 20 а, б, в, г, д.

г) колону по одному
в) в колону по одному
а) шеренгами по 3-4 чоловіки

 

д) по мотузу

Рис. 20. Способи подолання водної перешкоди особовим складом

 

У лісі взвод (відділення, танк) наступає, як правило, вздовж дороги, просіки або за вказаним азимутом.

Під час організації наступу в лісі командир взводу (відділення, танка) крім звичайних питань, які передбачаються при підготовці наступу, повідомляє командирам відділень (особовому складу) азимут напрямку наступу, встановлює порядок подолання лісових завалів, знищення противника, який веде вогонь з дерев.

Механізований взвод діє, як правило, в пішому порядку, інтервали між солдатами і відділеннями скорочуються. Командир взводу просувається в цепу напрямного відділення.

У ході наступу у взводі (відділенні, танку) ведеться кругове спостереження, при цьому особлива увага звертається на виявлення та знищення протитанкових засобів і безпосередньої охорони. Противник, який веде вогонь з дерев, знищується снайпером та спеціально призначеними кулеметниками та стрільцями. Для безпосередньої охорони взводу командир взводу висилає дозорних. Взвод (відділення) просувається в лісі, уникаючи полян та просік показано рис. 21. Із-за товстих стовбурів дерев вогонь ведеться з будь-якого положення, а якщо ліс молодий (стовбури дерев тонкі) — із положення лежачи. Вогонь по повітряних цілях може вестись з використанням дерев як опори. При раптовому зіткненні з противником взвод закидає його гранатами показано на рис. 22 і рішучою атакою знищує в рукопашній сутичці.

Лісові завали та інші загородження взвод (відділення, танк), як правило, обходить, а при неможливості обходу долає по проробленому проходу. Під час підходу до завалів та загороджень необхідно заздалегідь їх обстріляти та розвідати.

а) б)

 

Рис 21. Наступ механізованого відділення, взводу в лісі

а) наступ відділення вздовж дороги (просіки) б) наступ відділення при наявності лісової поляни, озера

 

 

Рис. 22. Кидання ручних осколкових гранат у лісі

 

Рис 23. Наступ у лісі

 

Противника, який контратакує, взвод знищує у взаємодії з іншими підрозділами стрімкою атакою з ходу або за вказівкою командира роти спочатку уражає противника, вогнем з вигідного рубежу, при цьому танки та бойові машини піхоти (бронетранспортери) займають вогневі позиції за найближчими укриттями (балками, ярами, струмками) із таким розрахунком, щоб забезпечувалася можливість ведення вогню уздовж доріг, просік, між озерами та болотами, а також уздовж ділянок рідкісного лісу. На флангах постійно ведеться спостереження за противником.

У лісі противник може установлювати мінні фугаси, міни направленої дії, мінні поля, завали, дротяні загородження, засади, розташовувати снайперів на деревах та інші загородження, а також готувати ділянки для задимлення та пожеж показано на рис. 24.

Рис. 24. Загородження, які може облаштовувати противник в лісі

 

Зимою при глибокому сніговому покритті особовий склад механізованого взводу (відділення) наступає, як правило, на лижах показано рис. 25. Спішування особового складу і постановка на лижі під час наступу з ходу проводяться, як правило, на більшому, ніж в звичайних умовах віддаленні-від противника.

Під час організації наступу особливу увагу командир взводу (відділення, танка) звертає на підготовку озброєння, техніки та засобів індивідуального захисту до застосування в умовах низьких температур і на запобі­гання переохолодження та обмороження особового складу, вживає заходів для, забезпечення маскувальни­ми халатами, а озброєння і техніка фарбуються у білий колір.

Під час бою в глибині оборони противника для здійснення обходів і атаки противника у фланг і в тил механізованим взводом широко застосовуються дії на лижах.

 

Рис 25. Наступ на лижах, ведення вогню

а) лежачи, б) з коліна, в) стоячи.

 

У бойовому наказі на наступ командир взводу (відділення, танка) вказує: орієнтири, склад, положення і характер дій противника, зображення переднього краю оборони і місця розташування його вогневих засобів; завдання взводу та відділення (об'єкт атаки і напрямок продовження наступу); завдання сусідів, танка, за яким буде наступати відділення, його номер (пізнавальний знак), а також порядок використання вгоню артилерії та інших вогневих засобів; завдання особовому складу (відділенням, танкам):

· командиру механізованого відділення – всьому особовому складу – місце і порядок спішування, місце кожного солдата в цепу відділення, порядок подолання загороджень і перешкод навіднику–оператору (кулеметнику бронетранспортера), кулеметнику і гранатометнику, а при необхідності і решті особового складу – цілі для ураження і порядок ведення вогню механіку–водію (водію) – напрямок, порядок руху в атаку, подолання загороджень і перешкод

· командиру гранатометного відділення – обслузі – цілі для ураження, вогневі позиції і порядок їх зайняття, напрямок стрільби і порядок ведення вогню, а також взаємодії з механізованими підрозділами навіднику – оператору (кулеметнику бронетранспортера) – порядок прикриття дій обслуги і підтримки атаки механізованих взводів вогнем із гармати та кулемета механіку–водію (водію) напрямок, порядок руху в атаку, подолання загороджень і перешкод

· командиру протитанкового відділення – обслузі, навіднику–оператору (кулеметнику бронетранспортера) – цілі для ураження, порядок ведення вогню та спільних дій з механізованими підрозділами механіку – водію (водію) – напрямок, порядок руху в атаку, подолання загороджень і перешкод під час атаки в пішому порядку, крім того, – місце і порядок спішування, подолання загороджень і перешкод

– сигнали оповіщення, управління, взаємодії та порядок дій за ними

– час готовності до наступу своє місце і заступника.

Бойовий наказ командир взводу (відділення) віддає на місцевості, а при неможливості – по схемі (на макеті місцевості) і уточнює бойове завдання на місцевості під час висування до рубежу переходу в атаку або з початком атаки.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 201; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты