Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Б) Показники маршу. Особливості здійснення маршу зимою, в горах, зміст бойового наказу




В усіх випадках командир повинен забезпечити прибуття взводу (відділення, танка) в призначений район або на вказаний рубіж своєчасно у повному складі і в готовності до бойового завдання.

Дистанції між машинами 25-50 м. В умовах загрози застосування противником високоточної зброї дистанції між бойовими машинами збільшуються і можуть бути 100-150 м.

Маршрути руху, по можливості, не повинні проходити через великі населенні пункти, вузли доріг, тіснини, поблизу залізничних станцій (портів, аеропортів).

Середня швидкість руху взводу без врахування часу на привали може бути: на бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), танках – 20 – 25 км/год;

На автомобілях під час руху у складі окремої автомобільної колони – 25 – 30 км/год;

в пішому порядку – 4 – 5 км/год, на лижах – 5 -7 км/год.

У горах, лісисто-болотистій місцевості, взимку та інших несприятливих умовах середня швидкість руху колон може падати до 15 – 20 км/год., а іноді до 7 – 11 км/год.

Привали призначають через 3 – 4 години руху тривалістю до 1 години і один привал тривалістю до 2 годин у другій половині добового переходу, а денний(нічний) відпочинок – у кінці кожного добового переходи.

На привалах машини зупиняються на правому узбіччі дороги не ближче 10м. Одна від одної або на дистанціях, установлених командиром.

Тіснини, тунелі і мости колона батальйону(роти, взводу) проходить безупинно з максимально можливою швидкістю.

Під час руху по мостах, залізничних переїздах, тунелях та небезпечних ділянках маршруту вживаються заходи, які забезпечують безпеку руху, виключають затори на маршруті та загазованість тунелів.

Машини на марші рухаються лише по правій стороні дороги, додержуючись встановленої швидкості руху, дистанції та заходів безпеки.

Під час вимушеної зупинки машини(БТР, БПМ, танки) відводяться на праве узбіччя або сторону від дороги, де ліквідується несправність, поворот башти БМП, БТР, танка в сторону проїжджої частини дороги категорично забороняється.

Своє місце в колоні взводу машина займає тільки на привалі.

Обгін колон під час руху забороняється.

Управління на марші здійснюється встановленими сигналами. Радіозасоби працюють лишена прийом.

Зимоюперед маршем командир батальйону (роти, взводу) організовує підготовки озброєння, техніки до роботи в умовах низьких температур та вживає заходів щодо запобігання обморожень особового складу та забезпечення машин пристроями для підвищення їх прохідності. Якщо марш здійснюється в умовах глибокого снігового покрову, в похідну охорону включаються машини, оснащені навісним обладнанням.

При частих снігових зарядах або в сильну заметіль рух з дозволу командира бригади, полку (батальйону, роти, взводу) може бути призупинений. Командир батальйону (роти, взводу) в цих умовах повинен заборонити одиночне пересування людей і машин, організувати кругову охорону та вжити заходів щодо обігріву особового складу.

У горахособливу увагу приділяють перевірці справності ходової частини та механізмів управління машин, вивченню важко прохідних ділянок маршруту, визначенню порядку їхнього подолання та організація регулювання руху на цих ділянках. На всіх машинах повинні бути заздалегідь підготовленні спеціальні пристрої для запобігання скочування машин на підйомах та спусках.

Швидкість руху на підйомах, спусках та інших важко прохідних ділянках може знижуватися, а дистанції між машинами можуть збільшуватися до меж, які забезпечують безпеку руху.

Перевали, ущелини, гірські проходи, каньйони і тунелі підрозділи долають, як правило, безупинно в суворо встановленому порядку. Машини у випадку змушеної їх, зупинки відводяться в місця, де вони н заважають руху колон.

Під час подолання особливо небезпечних ділянок доріг, які повинні позначатися покажчиками, особовий склад механізованих підрозділів спішується.

Під час руху в пішому порядку скелясті ділянки, осипи та перевали долаються, як правило, повзводно або по відділеннях, дотримуючись заходів безпеки. На крутих підйомах, спусках та інших важко прохідних ділянках маршруту при необхідності можуть робитися короткі зупинки тривалістю до 3 хвилин.

Одержавши завдання на марш, командир підрозділу під час з'ясування завдання та оцінки обстановки крім звичайних питань вивчає по карті маршрут руху, його протяжність та прохідність, умови здійснення маршу, рубежі і час можливої зустрічі з противником або до яких дій бути готовим, місця і час привалів, а також місця, час і порядок дозаправлення техніки, харчування особового складу та поповнення запасів матеріальних засобів, які витрачаються в ході маршу, оцінює маршові можливості штатних та придатних підрозділів, визначає допустимі швидкості руху та розмір дистанції між машинами з метою захисту від високоточної зброї по ділянках маршруту та розраховує час руху по кожному з них, оцінює характер місцевості, умови захисту і маскування в районах привалів, денного (нічного) відпочинку і зосередження, визначає обсяг інженерного обладнання районів та робить інші необхідні розрахунки, а також визначає порядок спостереження та підтримання зв'язку в ході маршу. Рішення на марш командир відпрацьовує на карті графічно показано на рис. 2.

У бойовому наказі на марш командир взводу (відділення) вказує:

- відомості про противника;

- завдання взводу (відділення): маршрут руху , район зосередження (відпочинку) або рубіж і час прибуття в призначений район або виходу на вказаний рубіж , шикування колони , дистанцію між машинами (при діях в пішому порядку – дистанцію між колонами відділень), швидкість руху , а під час здійснення маршу в передбаченні вступу в бій з противником і порядок дій при зустрічі з ним ;

- які підрозділи ідуть попереду і позаду взводу, порядок підтримання взаємодії і зв'язку з ним;

- час готовності до маршу ;

- своє місце в колоні і заступника .

Рота (взвод), яка призначена в головну похідну заставу, в установлений час проходить вихідний пункт та рухається по маршруту батальйону з установленою командиром батальйону швидкістю. Командир роти (взводу) іде в голові колони та слідкує по карті за маршрутом руху, діями головного дозору (дозорного відділення),особисто веде розвідку противника, місцевості, загороджень, заражені участки.

Тіснини, тунелі та мости головна похідна застава проходить безупинно. Зруйновані ділянки доріг, мости, завали на маршруті руху та заміновані ділянки рота (взвод) обходить, позначаючи покажчиками місця зруйнувань (мінування) і напрямок їх обходу. Якщо обхід неможливий або на влаштування проходу в зруйнуваннях (завалах) потрібно часу менше ніж на обхід, то головна похідна застава пророблює прохід.

За сигналом оповіщення про радіаційне, хімічне, біологічне зараження батальйон (рота, взвод) продовжує рух. У бойових машинах піхоти (бронетранспортерах), танках перед подоланням зон зараження люки, двері, бійниці і жалюзі зачиняються, включається система захисту від зброї масового ураження. Особовий склад під час прямування в пішому порядку і на відкритих машинах одягає засоби індивідуального захисту.

 

 

 

Рис.2 Рішення командира механізованого батальйону на марш

а б

 

Взвод на марші а)танковий; б)механізований
в) Порядок проведення розрахунку маршу і прийняття рішення на марші

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 401; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты