Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Основи перевезення підрозділу залізничним, повітряним, водним транспортом ____ хв




 

Перевезення батальйону залізничним (морським, річковим) транспортом здійснюється одним двома військовими ешелонами, повітряним транспортом-декількома військовими командами.

Розрахунок на перевезення складається з урахуванням збереження організаційної цілісності підрозділів та забезпечення їхньої готовності до ведення бою після вивантаження (висадки).

Для вантаження (посадки) на платформи (у вагони), на судна, в літаки (вертольоти) та вивантаження (висадки) з них батальйону вказується станція, порт (пристань) або аеродром (площадка) вантаження (посадки) і вивантаження (висадки).

До вантаження (посадки) батальйон (рота, взвод) знаходиться в районі очікування, а для вивантаження (висадки) виходить у район збору. Час перебування в районі очікування використовується для підготовки до вантаження (посадки) та наступних дій.

Вантаження озброєння, техніки та посадка особово­го складу проводяться суворо в указаний час, потай, із додержанням заходів безпеки та запобігання поломок озброєння і техніки.

У першу чергу вантажаться: озброєння, техніка, запаси ракет, боєприпасів, пального та інших матері­альних засобів. При цьому озброєння і техніка розміщу­ються з урахуванням черговості їх вивантаження, а зенітні засоби — з урахуванням можливості ведення вогню по повітряних цілях. Плаваюча техніка та зенітні засоби, які виділені для прикриття району вантаження, а та­кож тягачі, призначені для забезпечення швидкого ван­таження (вивантаження) гусеничної техніки, вантажать­ся на платформи (судна) в останню чергу.

Запаси ракет, боєприпасів та пального, як правило, вантажаться в різні вагони (на різні судна, в різні літа­ки, вертольоти).

Посадка особового складу у вагони (на судна), в лі­таки (вертольоти) проводиться після закінчення ванта­ження озброєння, техніки та майна, як правило, безпо­середньо перед відправкою військового ешелону (коман­ди) або виходу судна в море, але не пізніше ніж за 10 хвилин до відправки. Вантаження озброєння, техніки, вантажів та посадка особового складу в літаки (вер­тольоти) починається за вказівкою командира авіацій­ної частини (підрозділу).

Озброєння, техніка та інші матеріальні засоби, на­вантажені на рухомий состав (на судна, в літаки, вер­тольоти) надійно закріплюються, а машини, крім того, ставлять на гальма та найнижчу передачу. Поворотні пристрої башт бойових машин застопорюються, а стопо­ри пломбуються.

Зенітні та інші вогневі засоби, виділені для при­криття військового ешелону (судна) на шляху пряму­вання, займають указані начальником військового еше­лону місця на платформах у голові та хвості поїзда (на верхніх палубах суден). Для відбиття раптових нальо­тів повітряного противника призначаються чергові зеніт­ні та інші вогневі засоби, які повинні знаходитися в постійній готовності до ведення вогню.

Батальйон, який перевозиться залізничним (водним) транспортом, забезпечується на весь шлях прямування запасами продовольства. Для своє­часного надання медичної допомоги під час перевезень у військовому ешелоні (на судні) розгортається медич­ний пункт батальйону. Евакуація поранених та хворих із військового ешелону (із судна) здійснюється в найближчі медичні заклади.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты