Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Соціально-психологічні особливості колективу як об'єкту управління




Колектив підприємства має певні психологічні характеристики (рис. 3).

 

  Психологічні характеристики колективу  
       
Характер внутрішнього психологічного клімату   Психологічний стан членів колективу   Ступінь згуртованості членів колективу
             

Рис. 3. Психологічні характеристики колективу

 

Розглянемо психологічні характеристики колективу детальніше:

1. Характер внутрішнього психологічного клімату.

Внутрішній психологічний клімат формується сукупністю обставин, у межах яких відбувається діяльність людей. Ці обставини породжують певні установки членів колективу, що виявляються в їхньому внутріш­ньому відношенні до навколишнього середовища і змісту своєї роботи.Яка «рівнодіюча» цих установок, такий в остаточному підсумку і психо­логічний клімат у колективі.Керівнику слід враховувати ту обставину, що поганий настрій робіт­ників знижує ефективність роботи колективу приблизно у півтора рази. Оскільки обставини багато в чому підлягають цілеспрямованому впливу, психологічний клімат певною мірою можна корегувати.

2. Психологічний стан членів колективу.

Психологічний стан колективу підприємства характеризується ступенем задово­леності їм своєю діяльністю і її результатами.

На ступінь задоволеності членів колективу впливають наступні об­ставини:

· характер і зміст діяльності;

· відношення людей до діяльності;

· престижність роботи;

· розміри винагороди;

· перспективи зростання;

· наявність супутніх можливостей (вирішити певні власні проблеми, побачити світ, познайомитися з цікавими або корисними людьми, та ін.).

Певну роль відіграють також і специфічні обставини, наприклад, місце здійснення діяльності або психологічний клімат. Задоволеність ба­гато в чому залежить також від вміння членів колективу свідомо жити за його законами, підкорятися встановленим ними вимогам і порядкам.

3. Ступінь згуртованості членів колективу.

Згуртованість колективу, задоволеність людей своїм перебуванням у ньому багато в чому залежить від:

· психологічної сумісності працівників (її основу складає відповідність темпераментів членів колективу);

· соціально-психологічної сумісності працівників (у її основі – відповідність професійних і моральних якостей членів колективу).

Психологічна сумісність членів групи – це сукупність індивідуаль­них якостей членів групи, що забезпечують злагодженість і ефективність їхньої діяльності.

Сумісність включає цілий ряд якостей:

· фізіологічних (статевовікові та інші фізіологічні особливості);

· психофізіологічних (розходження темпераментів і біологічних потреб);

· психологічних (характер і мотиви поведінки);

· соціально-психологічних (цінності, інтереси, рольові чекання).

Доведено, що психологічна сумісність позитивно впливає на про­дуктивність праці і якість роботи. Одним з вихідних моментів забезпечення психологічної сумісності є урахування особливостей темпераменту членів групи.

Темперамент – це система емоційних і динамічних (тих, що харак­теризують швидкість психологічних реакцій і активність) властивостей особистості.

У сучасній психології широко поширена базова типологія темпе­раментів, що включає чотири їхні типи: сангвінік, меланхолік, холерик, флегматик (табл. 2).

Таблиця 2


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 87; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты