Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Припинення дії свідоцтва або визнання його недійсним.




Чинність свідоцтва може бути припинена або свідоцтво мо­же бути визнано недійсним у передбачених законом випадках. Так, власник свідоцтва може в будь-який час відмовитись від ньо­го повністю або частково на підставі заяви, поданої до Установи. Така відмова набирає чинності з моменту публікації відомостей про це в офіційному бюлетені Установи,

Свідоцтво на знак припиняє свою чинність у разі несплати збору за подовження строку його дії. Сплата збору за подовжен­ня строку його чинності на наступний строк має бути здійснена протягом останніх двох місяців його чинності, а документ має надійти до Установи до кінця останнього року чинності свідоцтва.

Як уже зазначалося, чинність свідоцтва припиняється, якщо вона не подовжена. Збір на подовження чинності може бути спла­чено, а документ про його сплату надійде до Установи протягом шести місяців після закінчення встановленого строку. У такому разі розмір зазначеного збору збільшується на 50 відсотків.

Чинність свідоцтва може бути припинена рішенням суду, якщо знак не використовується або недостатньо використо­вується в Україні протягом трьох років від дати публікації відо­мостей про видачу свідоцтва або від дати, коли використання зна­ка було припинено. Проте при вирішенні цього питання суд може зважити на подані власником свідоцтва докази того, що знак не використовувався з не залежних від нього причин.

Чинність свідоцтва може припинитися за рішенням суду та­кож у випадку перетворення знака в позначення, що стало загаль­новживаним як позначення товарів і послуг певного виду після подання заявки.

Дія свідоцтва припиняється з першого дня, що настає за днем спливу строку чинності свідоцтва, за який було сплачено збір.

Свідоцтво може бути визнано недійсним повністю або част­ково у разі:

- невідповідності зареєстрованого знака умовам надання

правової охорони;

- наявності у свідоцтві елементів зображення знака та пере­ліку товарів і послуг, яких не було у поданій заявки.

Чинність свідоцтва може бути оскаржена будь-якою особою протягом шести місяців від дня опублікування відомостей про ви­дачу свідоцтва до Апеляційної палати. Апеляційна палата зобо­в'язана розглянути скаргу протягом шести місяців від дати її над­ходження. Власник свідоцтва має право на ознайомлення зі скар­гою. У розгляді скарги можуть брати участь скаржник і власник свідоцтва.

Рішення Апеляційної палати може бути оскаржене до суду.

Якщо видача свідоцтва не була оскаржена у визначений термін до Апеляційної палати, то свідоцтво може бути визнане недійсним тільки в судовому порядку.

Свідоцтво або його частина, визнані недійсними, вважають­ся такими, що не набрали чинності, від дати подання заявки.

Знак може бути зареєстрований в іноземній державі будь-якою особою. Якщо реєстрація знака в іноземній державі здійснюється відповідно до Мадридської угоди про реєстрацію знаків, то заявка на зарубіжну реєстрацію подається через ДДІВ України. Пов'язані з реєстрацією в іноземній державі витрати по­кладено на заявника або за його згодою на іншу особу.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 77; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты