Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Яким чином забезпечується збереженість рухомого майна набувача (не транспортних засобів) за договором довічного утримання?




А) А на счет драгоценностей....
У меня всплывает в голове, что-то я встречала. Нотариус - делает опись этих вещей, может принять в депозит нотариуса эти ценности, передать на ответственное хранение набувачу или банку на хранение. Честно говоря, это касается спадкового договора, по-моему, я сейчас поищу у себя где я такое читала и вам отвечу :-))))).

По довичному утриманню. Подняла разяснение ГУЮ от27.05.2008 - только пишут ст.72 З-на про нотариат, п.85 и 250 Инструкции - заборона на майно. Значит так и отвечать надо
Никаких описей - ничего.

1127. Чинність договору оренди землі
а) Договір оренди землі набирає чинності після його державної
реєстрації.
(ст. 18 ЗУ «Про оренду землі»)

А як Вам таке питаннячко з нових тестів? :-) Яким чином забезпечується збереженість рухомого майна набувача (не транспортних засобів) за договором довічного утримання?

 

1128. Ухвала або рішення апеляційного суду вступають в законну силу:

А) З моменту їх проголошення (ст. 319 ЦКУ)

 

1129. Договори оренди землі:а) Укладаються в простій письмовій форма, а за згодою??? сторін нотаріально. Ст. 14 ЗУ «Про оренду землі» - Договір оренди землі укладається у письмовій формі і за бажанням однієї із сторін!!! може бути посвідчений нотаріально)б) На строк МЕНЬШЕ 5 років укладаються обов`язково нотаріально.в) На строк БІЛЬШЕ 3 років укладаються обов`язково нотаріально.

1130. Нотаріальний округ визначається:
а. відповідно до адміністративно-територіального поділуУкраїни;
б. за заявою нотаріуса на його бажання;
в. за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального устрію України ((Ещё, я нашла у них ошибку!!! Вопрос:Я ответила (а). Говорят опять неправильно - верный ответ (в).
В Законе (а)!!! Стаття 25. Нотаріальний округ Нотаріальний округ визначається управлінням юстиції за заявою нотаріуса відповідно до адміністративно-територіального поділуУкраїни. В містах, що мають районний поділ, округом діяльності нотаріуса є територія відповідного міста.)

 

1131. Який із наведених правочинів щодо нерухомого майна не підлягає обов'язковій держ.реєстрації?а) договір дарування (п. 5 «Про затвердження Тимчасового порядку державної реєстрації правочинів»)б) договір оренди на строк більше 3роківв) договір управління на строк більше 3років

 

1132. Додаткове рішення суду ухвалюється:

А) за заявою осіб, які беруть участь у справі, чи з власної ініціативи (ч.1 ст. 220 ЦПКУ)

1133. Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано протягом:

А) до закінчення строку на виконання рішення(ч.1 ст. 220 ЦПКУ)

 

1134. Рішення суду роз’яснюється:

А) для осіб, які брали участь у справі або для державного виконавця (ч. 1 ст. 221 ЦПКУ)

1135. Заява про роз’яснення рішення суду подається:

А) якщо рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред’явлене до примусового виконання. (ч. 2 ст. 221 ЦПКУ)

 

1136. Заява про роз’яснення рішення суду, розглядається протягом:

А) десяти днів (ч. 3 ст. 221 ЦПКУ)

 

 

1137. Заява про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами може бути подана:

А) сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. (ч. 1. ст. 362 ЦПКУ)

 

1138. Заява про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами може бути подана протягом:

А) трьох місяців з дня встановлення обставин , що є підставою для перегляду(ч. 1. ст. 362 ЦПКУ)а згідно знім від 07.07.2010 року: 1. Заяви про перегляд у зв'язку з нововиявленими обставинами можуть бути подані сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі, протягом одного місяця з дня встановлення обставини, що є підставою для перегляду.

 

1139. Комерційне представництво це коли:

А) Комерційним представником є особа, яка постійно та самостійно виступає представником підприємців при укладенні ними договорів у сфері підприємницької діяльності. (ст. 243 ЦКУ)

1140. У разі анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю особа зобов’язана передати не використані бланки до ІВЦУН у термін:
А. десятиденний
Б. п’ятиденний;
В. Триденний (п. 7.4. ПОЛОЖЕННЯ про порядок постачання, зберігання, обліку та звітності витрачання спеціальних бланків нотаріальних документів)

 

1141. Право на спадкування виникає:

А) у день відкриття спадщини (ч. 3 ст. 1223 ЦКУ)

Б) у день смерті особи

В) у момент подачі заяви про прийняття спадщини

 

1142. Спадкоємцями за законом можуть бути:

а) юридичні особи, а також фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини та особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини;

б) фізичні особи, які є живими на час відкриття спадщини та особи, які були зачаті за життя спадкодавця і народжені живими після відкриття спадщини; (ч. 1 ст. 1222 ЦКУ)

в) юридичні та фізичні особи, а також інші учасники цивільних відносин.

 

1143. У населених пунктах, де немає нотаріусів, посадові особи виконавчих комітетів сільських, селищних, міських Рад вчиняють такі дії:

а) вживають заходи до охорони спадкового майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах; (ст. 37 ЗУ «Про нотаріат»)

б) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах;

в) вживають заходи до охорони спадкового майна, накладають та знімають заборону відчуження жилого будинку, квартири, дачі, садового будинку, гаража, земельної ділянки, іншого нерухомого майна, посвідчують заповіти, довіреності, засвідчують вірність копій документів і виписок з них, засвідчують справжність підпису на документах.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты